Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Piony

Domyślnie Piony

Trzy zdjecia z szuflady, troche treningowo a moze troche w poszukiwaniu czegos dobrego w juz przepranych NEFach....
    Tak czy inaczej, trzy ujecia pionowe z 2011roku...

1. Swiatlo tego ranka dalo nam piekny pokaz, ale trudno cos bylo "wykroic" z tej ciasnoty lodzi.

2. Ten sam poranek co wczesniejsze, inne miejsce i pamietna mgla, trudno utrafic takie warunki, wtedy sie udalo...

3. Jeden z porankow w miejscowosci Doolin, jak na zlosc, slonce sie schowalo, zostaly tylko kolory poranka. Dla ciekawych to z tylu to sa klify Moheru.
    W to miejsce mam zamiar wybrac sie w tym tygodniu, od dzis w nocy w okolicach zachodniego wybrzeza Irlandi ma byc potezny sztorm z falami 10m wysokosci, wiec licze na to, ze uda mi sie jakies ciekawe zdjecia zrobic

Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 26-01-2013 o 20:03

Domyślnie

Dla mnie całkiem fajny zestawik, jedynie co to bym nr 2 przesunął trochę w dół kosztem nieba
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Trójka mi pasi i to bardzo. Reszta mniej, no 2. ma cosik w sobie, ale i coś mi w niej nie leży, może tej mgły za dużo?
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Jedynka jest poprostu swietna!
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Ładny zestaw, szkoda braku światła na trójce bo Moherów w takiej odsłonie jeszcze nie widziałem. Jakbym miał typować to biorę dwójkę.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cóż by rzec:

1. Ciasnota. Tak - to dobre określenie w przypadku tego zdjęcia. Do tego dochodzi bezzasadne umieszczenie kamienia na pierwszym planie. Kolor trawy również jakoś mi nie pasuje do całości, ale może tam trawa ma taki kolor.
    Sama łódka świetna, ale to chyba mało na udaną fotografię.

2. Tak bez ładu i składu. Co ma być myślą przewodnią tej fotografii? Niebo, to co na dnie, mgła? Ja niestety nie jestem w stanie odczytać.

3. Najlepsza z tej trójcy. Tu z kolei trochę według mnie za dużo myśli przewodniej, tzn. za dużo elementów w kadrze.
    Ale przyjemnie się ogląda.
    Fotografia to nie wszystko ... to o wiele więcej.

Domyślnie

Coz by odrzec:

Cytat Zamieszczone przez Babinicz Zobacz posta
    1. Ciasnota. Tak - to dobre określenie w przypadku tego zdjęcia. Do tego dochodzi bezzasadne umieszczenie kamienia na pierwszym planie. Kolor trawy również jakoś mi nie pasuje do całości, ale może tam trawa ma taki kolor.
    Sama łódka świetna, ale to chyba mało na udaną fotografię.
    Piszac o ciasnocie pisalem o lodkach stojacych jedna obok drugiej, kamien tam byl, ja go tam zastalem.
    Kolor trawy jest jaki jest, nie uwazam, ze przesadzony a co do lodek, to troche ich juz zrobilem...

Domyślnie

Cóż by rzec:

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Piszac o ciasnocie pisalem o lodkach stojacych jedna obok drugiej, kamien tam byl, ja go tam zastalem.
    Kolor trawy jest jaki jest, nie uwazam, ze przesadzony a co do lodek, to troche ich juz zrobilem...
    A ja o przestrzeni po jej bokach.

Nie posądzam przecież, że został tam celowo przyniesiony - stwierdzam tylko, że niekoniecznie trzeba było go fotografować.

Kolor trawy - nie dyskutuję; tylko nie pisałem, że jest przesadzony.

A jakie to ma znaczenie ile łódek już sfotografowałeś? Omawiałem to konkretne zdjęcie.
    Ostatnio edytowane przez Babinicz ; 26-01-2013 o 23:56

maniak666
    Gość

Domyślnie

Hmmm...
    cóż by rzec imć Panie Babinicz.

Po pierwsze, witamy na Forum.
    Widać niezły zmysł obserwacyjny, giętki język, lekkość "pióra"-klawiatury chyba teraz bardziej i sporą wiedzę.
    Tę teoretyczną.
    Czekamy na praktykę.
    W końcu to forum foto.

Sorry Greg za OT.
    A piony-takie Twoje-ale bez szału.

Domyślnie

Cóż by rzec:

Cytat Zamieszczone przez maniak666 Zobacz posta
    Hmmm...
    cóż by rzec imć Panie Babinicz.

Po pierwsze, witamy na Forum.
    Widać niezły zmysł obserwacyjny, giętki język, lekkość "pióra"-klawiatury chyba teraz bardziej i sporą wiedzę.
    Tę teoretyczną.
    Czekamy na praktykę.
    W końcu to forum foto.

Sorry Greg za OT.
    A piony-takie Twoje-ale bez szału.
    Witam

Dziękuję

Wiedza taka sobie - wszystko widać gołym okiem - wystarczy przestać patrzeć przez różowe okulary.

Jak pisałem w innym wątku z praktyką dopiero zaczynam i nie mam śmiałości, a uczę się własnie oceniając zdjęcia innych - poszukaj na pewno znajdziesz tę wypowiedź.

Forum foto nie zobowiązuje do wystawiania swoich fotografii

Sorry Greg za OT, ale te piony wcale nie takie Twoje jak zdążyłem się zorientować. Fakt - bez szału.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów