kiedy ja ci tluamcze ze niemal nigdy tak to nie wygalda. byc moze sie zdarza raz na tysiac sesji z braku czasu ale w zadnym wypadku nie jest podstawa do takiego prowadzenia dzialalnosci.
ty zas napisales tak ajk zacytowalem - ze skoro wielcy fotografowie tak usalaja szczgoly (na pytanie jak czesto i skad o tym wiesz odpowiedzieles ze z wywiadow (sic) ) to nie ma problemu by tak robic. opieranie swej wiedzy na telewizyjnych wywiadach szzczegolnie jesli chodzi o sprawy techniczne takie troche slabe jest.
nie zazdroszcza. potrafia po prostu zrobic zdjecie bez PSalub zatrudniaja grafikow - sobie zostawiajac zdjecia.
a jelsi chodzi o narzekanie - nie wiem jak ty ale ja preferuje lampy ktore maja np stala temp barwowa a nie co zdjecie inna. tak po prostu.
a niby czemu? jak trafiaja sie takie talenty to trzeba je dopingowac. i cieszyc sie ze sie rozwijaja.Sailor wcześniej napisał o tym, że miał znajomą z Nikonem D50, która robiła zdjęcia wyrywające z butów. No właśnie. Czy superprofesjonaliści nie powinni uderzyć się we własne piersi?
zawsze na takie stweirdzenia odpowiadam - pokaz mi jak sie to robi lepiejSprzęt super, technika super, wszystko super ale na końcu wychodzi poprawny kadr bez stylu, bez indywidualizmu, bez polotu, bez intertekstualności kulturowej, bez nawiązań do czegokolwiek - ot taka sobie reprodukcja ładnie zaświecona![]()
osobiscie wole poprawne technicznie zdjecie ladnie zaswiecone od nieostrego mazaja obowiazkowo czarnobialego i z ziarnem wielkosci grochu. bo ideologie nawiazania i inne *******y to ja ci moge dorobic do kazdej fotografii ...
co z tego jak nadal bedzie to ta sama fotografia - dobra lub kiepska .. i zadne 10 stron opisu biedy fotografa ktory zima boso biegl do glodujacej modelki by za ostatnie okruchy chleba pozyczyc lustrzanke by w padajacym sniegu wykonac te oto fotografie na ktorej nic nie widac bo sie akurat przeswietlila tego nie zmienia
kiedys pewien browar mial taka reklame ze "prawie" robi wieka roznice.PO CO - jeśli iPhone zrobi to samo?
tresowanie klienta a wrazliwosc artystyczna to dwie rozne sprawy - szkoda ze nie zauwazasz roznicy ..Tresowanie klienta, a la "to zdjęcie jest ładne, a tamtego nie kupuj"? Miliony identycznych, do obrzydzenia nudnych zdjęć w portfolio profesjonalistów? Może tu się warto pokusić o analizę?
a jesli tak zal ci tych nudnych do obrzydzenia zdjec w portfolio zawodowcow to czemu nie robisz lepszych?
do dziela .. pokaz jak sie robi zdjecia .. zawstydz wszystkich wokol .. trzymam kciuki za sukces.brakuje przede wszystkim świeżości spojrzenia.
no i to jest to o czym pisal Jacek - na calym swiecie sciaganie jest uwazanie za oszustwo - w polsce za "zaradnosc", na swiecie kradziez softu to przestepstwo - a u nas walka z systemem... bez komentarza.Zawsze miałem naród polski za najbardziej donosicielski, czy nazwać to obywatelskim obowiązkiem czy nie. Dlatego piszącym o kontrolach z US na stronach ślubnych foto proponuję nie pisać, tylko brać się do roboty i wcielać pomysł w czyn. Może dostaniecie jakiś order od władz![]()
mam telefon firmowy i prywatny, z czego prywatnego uzywam rowniez firmowo, ale to chyba nie jest zabronione.
calej reszty o ktorej piszesz uzywam wylacznie firmowo. tak wiec - nie mierz ludzi swoja miara![]()
dzieki zyczliwym mam kontakt ze skarbowka wystarczajaco czesto by nie obawiac sie kolejnej kontroliNaprawdę zależy Ci na konsekwencji urzędu skarbowego? (chyba, że wybiórczo tylko w stosunku do tych "szaraków").
![]()
tak zalezy mi na konsekwencji US. zdziwiony?
owszem mam. wiem jestem idiota bo nie oszukuje jak inni. moze dlatego ze moj czas prywatny od paru lat niemal nie istnieje a jak sie pojawia to nie po to by siedizec przed kompemto masz podstawy, żeby tych szarostrefowców "kąsać".
a odnoszac sie do tego co napisales wyzej - jak dla mnie kilka zmian "na lepsze" ulatwiloby zycie zarowno ludziom jak i skarbowce, ale nie o tym watek![]()
alez mnie nic do tego i nei mnie ludzie robia na zlosc tylko sobie. ja po prostu chcialbym zeby ludzie zarabiali pieniadze adekwatne do swej pracy a rynek mogl sie spokojnie rozwijac. jak komus sie oplaca robienie slubu za stowke to prosze bardzo.Każdy bez żadnych konsekwencji może zrobić 31 ślubów po 91 PLN w ciągu roku, żeby Tobie zrobić na złość.![]()
pomijam fakt ze sluby komunie i pogrzeby to nie moja grupa docelowa - nie umiem nie czuje tego nie lubie - wiec nie robie. jakby taka sama zasade wszyscy stosowali mielibysmy naprawde znacznie mniej chlamu
Szukaj

Skontaktuj się z nami