Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raftik Zobacz posta
    Nosz k...a mać jakbym wiedział to odrazu wziąłbym 16GB Ram a wydawało mi się, że 8GB to jest niesamowicie dużo.... ehh no muszę coś pomyśleć bo jeżeli pamięć rozwiązałaby problem to koniecznie 2 x 4GB muszę pchnąć i kupić 2 x 8GB i znowu wydatek ... no końca nie ma, pochlastać się można.

Dzięki GonzoG. Pozdrawiam.
    16GB też na wiele więcej nie starczy (2-3), z tym, że całą obróbkę robię w LR, a najwięcej pamięci znika przy korektach lokalnych (gradient i pędzel).
    W lapotopie mam 8GB i też zastanawiam się nad zmianą. Mam dostęp do stacji graficznej -> i7 quad, 32 GB RAM i 2x Quadro - i nie max bez wyłączenia LR to udało mi się zrobić 10 zdjęć...

Jak oprócz LR masz PS'a, to w LR trzeba się ograniczyć do podstawowego wywołania, a pozostała obróbka w PS.
    PS korzysta z karty graficznej, więc jest o wiele szybszy i ma zarządzane pamięcią, a nie wpycha do niej wszystko co się da jak LR...
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    16GB też na wiele więcej nie starczy (2-3), z tym, że całą obróbkę robię w LR, a najwięcej pamięci znika przy korektach lokalnych (gradient i pędzel).
    W lapotopie mam 8GB i też zastanawiam się nad zmianą. Mam dostęp do stacji graficznej -> i7 quad, 32 GB RAM i 2x Quadro - i nie max bez wyłączenia LR to udało mi się zrobić 10 zdjęć...

Jak oprócz LR masz PS'a, to w LR trzeba się ograniczyć do podstawowego wywołania, a pozostała obróbka w PS.
    PS korzysta z karty graficznej, więc jest o wiele szybszy i ma zarządzane pamięcią, a nie wpycha do niej wszystko co się da jak LR...
    Niestety nie mam PS'a a tylko kupiłem LR4, wydaje mi się, że w miarę go opanowałem i byłem zadowolony do wczoraj
    Czar prysł po podłączeniu drugiego monitora

Uprawnienia umieszczania postów