Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Idzie deszcz

Domyślnie Idzie deszcz

D90 + 18-105 + 35 + 70-300 + 10-20 + 85

Domyślnie

Nie każda pogoda i teren zasługują na uwiecznienie. Tak by było za wspaniale
    Kadry mało ciekawe i szaaaaro...
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Oszczędny w słowach Awatar Ymanuel
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Kadry niespecjalne, ale kolory mi się*podobają (szarości nieba, jak najbardziej dynamiczne a nie smętno-jednolite; zieleń, tajemniczo zamglona/zroszona) i ich połączenie. Czyli mogę powiedzieć że można by się bardziej postarać o kadry - a ich trzeba szukać, co jak widzę wśród kolegów na forum jest wymagające i nie przychodzi łatwo, ale wyniki warte są zachodu.

Domyślnie

Dwójka bardzo mi się podoba. Wieje z niej super klimatem i taką surowością, a do tego kadr jest godny uwagi.

Domyślnie

A mi się podobają te dziwne znaki na polu. Kosmici tam byli ;P

Domyślnie

W moim odczuciu - to, co koledzy odbierają jako "brak światła" przedstawiony na tych kadrach, jest po prostu światłem innym niż " klasycznie piękne" światło złotych godzin, do którego przyzwyczaił nas ten dział.
    Jestem na "tak". Z pokazanych wybieram jedynkę - widzę w niej większe uzasadnienie dla pokazanego całokształtu krajobrazu.
    Dwójkę sprowadziłbym do kadru kwadratowego eliminując górną część nieba.
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

a mi nawet dwójka się podoba, choć pokazał bym ją w tym stylu...

jeżeli autor postu się oczywiście nie obrazi, w innym przypadku proszę o usunięcie postu...

kilka suwaczków w LR tak na szybko

Domyślnie

TomalaW dobry kierunek... Od siebie dodam, że kontrastowe B&W osadzone w prezentowanym kwadracie mogłoby również ciekawie wyglądać, a co najciekawsze "uratować" na pozór nieciekawe zdjęcie w nieciekawym, tudzież mało pożądanym świetle...

T_P_
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T_P_ Zobacz posta
    na pozór nieciekawe zdjęcie w nieciekawym, tudzież mało pożądanym świetle...

T_P_
    Na pozór i tylko na pozór, jeżeli w ogóle... Jeszcze raz podkreślę zdjęcie nr 2 ma wielki potencjał. Dzisiaj jeszcze bardziej mi się podoba. Jak widać powyżej, co by z nim nie robić, to fajnie wygląda.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MSX_pl Zobacz posta
    1
    Światło to pojecie względne. Może powinieneś troszkę popracować w programie graficznym wtedy efekt byłby dużo lepszy. Teraz te zdjęcia są co najwyżej zwyczajne.
    Interesujący jest kierunek zaprezentowany przez TomalaW.
    Dwójka ma potencjał... następnym razem podczas kadrowania spróbuj pokombinować z tymi śladami na polu.

Takie moje skromne zdanie
    Ostatnio edytowane przez MatyaS ; 19-01-2013 o 01:45
    D700|D80|MB-D80|N24-70 f2.8|N50 f1.4|N18-70 f3.5-4.5|S10-20 f4-5.6|SB-900|...|

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów