Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Sowy

Domyślnie Sowy

Witam, mam pewien kłopot bo mam sowę uszatą w ogródku w ilości sztuk kilku, problem polega na tym że sowa jest dość niemrawa drętwa i ogólnie mało fotogeniczna zazwyczaj zlewa się z tłem więc ani dramaturgii ani akcji nie ma...
    i co tu zrobić aby tą sowę jakoś atrakcyjniej podać, z mojej walki jedyne co fajnego wyszło to właśnie pokazuję...

1.

2.

3.

tak to wygląda, szału nie ma ale może macie jakiś patent co z tymi sowami począć...
    Ostatnio edytowane przez bognik ; 03-01-2013 o 00:57 Powód: Podmiana na większe zdjęcia
    D90 + N35-80 + S75-300 +H58 +N50 +SB700

Domyślnie

A może by tak w ogrodzie kilka białych myszek puścić samopas ? Albo wyjdą dynamiczne foty albo najedzony nawet tyłka nie poderwie do lotu

Domyślnie

Nie wklejać znaczków pocztowych, 1 i 3 są dobre. Iść w tym kierunku
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

fakt z rozmiarem coś się popsuło....
    co do białych myszek to odpada bo dokarmiam spore stado wróbli i jak widzę to główny przysmak(tak wnioskuje po wypluwkach)
    a i gwizdam na nie rożnymi wabikami ale mają mnie głęboko :/

Domyślnie

Sowa poluje na wroble noca jak siedza ukryte i spia fajnego masz goscia w ogrodzie, napisz cos wiedzej czy tam dziupla jest i czy latem tez masz ta uszatke w ogrodzie.
    D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE

Domyślnie

Zaproponuj im swoja gałąź albo zrob "zywa choinke" na dlugim czasie naswietlania w nocy

Domyślnie

Sowy ogólnie od kilku lat zimują u mnie na świerkach, tylko czasem je widać w całości wszystko to zależy od kierunku wiatru w nocy i nad ranem, bo jak wieje mocniej to siedzą schowane w gęstszych gałęziach. Dziupli niestety nie mam ale mam młodnik świerkowy za płotem będący siedzibą masy wróbli sikor, bażantów i takie tam przez co sowy nie głodują nie łaszczą się na byle chude mięsko...
    Co do dłuższego czasu naświetlania to jest problem bo sowy równo zaraz po zmierzchu startują.
    Dzięki za odwiedziny i będę walczył z nimi dalej!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez evilseed Zobacz posta
    Nie wklejać znaczków pocztowych, 1 i 3 są dobre. Iść w tym kierunku
    Nic dodać nic ująć ...
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TMB Zobacz posta
    Zaproponuj im swoja gałąź
    Uszatka to nie jest sikorka, że bedzie siadała gdzie chcesz.

To jest naturalne otoczenie uszatki. Zimuja w taki sposób. Na pewno masz tam tylko jedna sowę? Wklej większe zdjęcia. Poluj na jakiś szron na drzewach, fajne światło, różnych kątów fotografowania próbuj, pokombinuj też aby ją złapać w jakiejś fajnej luce w gałęziach aby było widać samą głowę przykłądowo, w ramce z rozostrzonych gałęzi. Ale tak jak mówili wyżej 1 i 3 są fajne, o to chodzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slawek Wojtczak Zobacz posta
    Uszatka to nie jest sikorka, że bedzie siadała gdzie chcesz.
    Ale mogą wylądować na chwile, przed wlotem w głąb swierka. Warto tak probowac.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów