Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Wątek: D300 po D80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiekn Zobacz posta
    tak,i teraz widmo Fatmana krąży nad forum.nie kupować D7000,bo aparat do d........
    Po pierwsze ciężko by było, bo mimo że to tylko widmo, to na pewno waży prawie tyle co ja. A takie obiekty nie mogą krążyć nad.

Po drugie -prawie zawsze namawiam na zakup D7000, tych licznych, którzy się na PW pytają "co kupić, D7000 czy...." -zwłaszcza jeśli D7000 jest lepszy od aparatu, który jest jako ten drugi wymieniany. Tylko zwracam uwagę na możliwie jak najlepsze przetestowanie danej sztuki D7000 przed zakupem.

Może ktoś z forumowych kolegów, którzy pisali do mnie PW/dzwonili w ostatnim czasie to potwierdzić ? Bo mi nie uwierzą.......

Cytat Zamieszczone przez krzysiekn Zobacz posta
    straszyć Fatmanem do końca świata.
    niestety jestem brzydki......... można się bać..... zwłaszcza dzieci w wieku przedszkolnym.......

Domyślnie

Oj dobrze Rafale, ze zajrzales do tego watku . Mnie juz znudzilo sie przekonywac do D7000.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

To przekonałem sie do d7000 teraz pozostaje kwestia dobrego przetestowania i kupienia dzieki za pomoc, gdybym nie założył tego tematu na 99% kupilbym d300
    D7000 | Tokina 12-24 | N35 1.8 ¦ N50 1.8 D | N70-300 ED VR 4.5-5.6

Domyślnie

Jeśli nawet to tragedii z tego by nie było
    Fx, D300/ mb-d10/ N 14-24/ N24-70/ N70-200/ S150-500/ sb-x/ S8mm/f3.5 Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franki Zobacz posta
    Jeśli nawet to tragedii z tego by nie było
    Tez tak uwazam. Wprawdzie moj D300 lezy spakowany w pudelku i czeka az go ktos kupi, ale czasem robiac fotki D600 mam ochote wrocic do D300... no moze nie ze wzgledu na obrazek, ale caloksztalt .

Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

Pozwolcie ze podłacze sie do tematu.
    Mam D80 i starego AF Nikkora 300 f4.Najbardziej w tym zestawie przeszkadza mi wolna praca AF i jego bledy.
    Wymiana obiektywu nie wchodzi w gre ze wzgledow finansowych(nie stac mnie na AF-S Nikkora 300 2.8 )
    Dzis w podobnej cenie mozna kupic D300 albo D2x,ktory z tych korpusow szybciej pociagnie obiektyw?Moze ktos ma doswiadczenia z uzywaniem zestawu z w.w Nikkorem.Chodzi mi o sama prace Af w tych korpusach,pomijamy kwestie jakosci zdjec.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 02-01-2013 o 02:31

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    Tez tak uwazam. Wprawdzie moj D300 lezy spakowany w pudelku i czeka az go ktos kupi, ale czasem robiac fotki D600 mam ochote wrocic do D300... no moze nie ze wzgledu na obrazek, ale caloksztalt .

Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2
    Trzeba było kupić d800 Ja po przesiadce z d90 nie miałem jeszcze takiej ochoty. Mimo, że skrajny lewy punkt AF jest bezużyteczny
    Pozdrawiam, Karol.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muh77 Zobacz posta
    Pozwolcie ze podłacze sie do tematu.
    Mam D80 i starego AF Nikkora 300 f4.Najbardziej w tym zestawie przeszkadza mi wolna praca AF i jego bledy.
    Wymiana obiektywu nie wchodzi w gre ze wzgledow finansowych(nie stac mnie na AF-S Nikkora 300 2.8 )
    Dzis w podobnej cenie mozna kupic D300 albo D2x,ktory z tych korpusow szybciej pociagnie obiektyw?Moze ktos ma doswiadczenia z uzywaniem zestawu z w.w Nikkorem.Chodzi mi o sama prace Af w tych korpusach,pomijamy kwestie jakosci zdjec.
    Silnik z D2x lepiej ci napędzi srubokręt. Ale popatrz przez wizjer obu aparatów. D300 ma pokryty punktami AF całą klatkę, a D2x samo centrum.
    Nie wiem na ile to dla ciebie ważne.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

W czasie wyjazdu napotkałam w kawiarni posiadaczy D300 i miałam okazję porównać wrażenia z trzymania w rękach D300 z moim D90. Inna bajka, nie da się ukryć, choć nie mam jakiś dużych dłoni. Przykleiła mi się ta 300 do ręki i oddać nie chciałam.
    Cenowo nowy D7000=używany D300s z niedużym przebiegiem (rozumiem, że 30k klatek to jeszcze nic jak na to body ) i dylemat trwa. Niby lepsza matryca kusi, ale...
    Jedyne co mnie trochę martwi, to zakup używanego body. Jak dotąd zawsze kupowałam nówki, ale miałam szczęście i nigdy nie korzystałam z gwarancji.

Czy kupując używkę to mi zrobi różnicę, jeśli ona będzie np. z Niemiec? Jest ich sporo na evilbay'u w niezłych cenach, z papierami tamtejszymi. Czy w razie konieczności jakiejś naprawy ( płatnej ) w PL to będzie jakikolwiek problem, że body jest z zagranicznej dystrybucji?

Domyślnie

nie nic to nie zmieni jeżeli naprawa jest płatna

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów