Close

Strona 10 z 18 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 174

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nuke Zobacz posta
    W tym kalendarzyku to adres serwisu Nikon Polska to wciąż ul. Postępu 14
    Ale jazda rzeczywiście
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nuke Zobacz posta
    W tym kalendarzyku to adres serwisu Nikon Polska to wciąż ul. Postępu 14
    Bo chodzi o to, żeby jak najmniej osób do niech trafiło. Kłopot z głowy

A tak serio, pewnie nie zmienili projektu, bo ktoś w centrali to przeoczył. I tak kalendarzyk jest cieńszy, niż w zeszłym roku (ale spoko, spoko, jest pełne 365 dni ). W nowym nie ma historii Nikona (chronologicznej rozpiski poszczególnych modeli).
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Panowie, a jak wygląda kalibracja szkieł w NPS? Na 17-35/2,8 mam duży BF..
    | D800 | D700 | 14-24 | 24-70 | 70-200vr2 | 35 | 50A | S85 | 3x SB900 |3x SB800 | Phottix Odin

Domyślnie

Wygląda tak samo jak nie w NPS, coś tam pogrzebia, coś pokreca, trochę postukaja i gotowe...
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Raczej miałem na myśli to, czy robią to w gratisie jak w przypadku niektórych usług...
    | D800 | D700 | 14-24 | 24-70 | 70-200vr2 | 35 | 50A | S85 | 3x SB900 |3x SB800 | Phottix Odin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Wygląda tak samo jak nie w NPS, coś tam pogrzebia, coś pokreca, trochę postukaja i gotowe...
    Hjehje, dobre

Cytat Zamieszczone przez fotoon Zobacz posta
    Raczej miałem na myśli to, czy robią to w gratisie jak w przypadku niektórych usług...
    Kalibracja w NPS jest płatna, ale...

Wykalibrować mogą jedynie obiektywy w wersji "G".
    Obiektwów "D" nie da się wykalibrować, można jedynie dopasować AF w puszce do konkretnego obiektwu, ale jak masz oprócz tego inne obiektywy, może być potem rozbieżność.
    Jeżeli masz puszkę od D300 w górę, to możesz spróbować mikrokalibracją.

Kiedyś chciałem 135/2DC wykalibrować i taką właśnie dostałem odpowiedź.
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Dzięki, w sumie nie to chciałem usłyszeć... Sęk w tym, że w D700 brakuje mi skali, BF jest większy niż pozwala na to mikroregulacja.

Domyślnie

Co do kalendarzyka.... u mnie ten kalendarzyk sprawdza się lepiej niż smartfon i tablet. Nawet CPU ani jednego nie ma a jest szybszy Myk zawsze w torbie i juz wiem czy termin taki a taki jest wolny albo co mam tu i tu, co niekoniecznie jest tak szybkie do sprawdzenia z poziomu tableta albo telefonu w sytuacji gdy właśnie przez niego rozmawiam z klientem No i baterii nie trzeba
    Ostatnio edytowane przez ars ; 29-12-2012 o 22:15 Powód: dopisek
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ars Zobacz posta
    Myk zawsze w torbie i juz wiem czy termin taki a taki jest wolny albo co mam tu i tu,
    Szczególnie jak ktoś zapyta o maj 2014, albo co gorsza o sierpień 2015

Domyślnie

2014 jest w kalendarzu...

Ja papierowe wole w większym formacie, ale i tak zwykle mi niestety wystarcza samokontroli tylko do lipca-sierpnia...

Strona 10 z 18 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów