Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Styczeń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Dobre zdjęcie, ale kolorystycznie odwrócone - to co daleko ciepłe, to co blisko zimne. Rzadko daje to przyjemny efekt. Próbowałbym docieplać PP, ale co z tego by wyszło nie umiem przewidzieć.
    zimny plan pierwszy z ociepleniem dał by piękny zafarb fioletu, co oczywiście staram się unikać jak ognia. Tym razem chciałem podejść delikatniej do zdjęcia. Poza tym dużo cienia jest na pierwszym planie i jak to bywa w zimowe poranki że jest dużo zimniej niż na słońcu

Domyślnie

Wiesz... z fioletem można powalczyć i go ograniczyć. Oczywiście nie byłoby to proste, dlatego napisałem, że nie jestem pewny efektów, czasem jest tak, że nie da się poprawić wyrazu zdjęcia (albo za mało umiemy ). Piszesz o przyczynach takiego układu kolorystycznego i są one oczywiste. Jeśli odebrałeś moje uwagi jako zarzut, to absolutnie niesłusznie. Mnie chodzi tylko o efekt jaki ta sytuacja przynosi i próbę jego poprawienia, czyli jakby poprawianie natury.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Wiesz... z fioletem można powalczyć i go ograniczyć. Oczywiście nie byłoby to proste, dlatego napisałem, że nie jestem pewny efektów, czasem jest tak, że nie da się poprawić wyrazu zdjęcia (albo za mało umiemy ). Piszesz o przyczynach takiego układu kolorystycznego i są one oczywiste. Jeśli odebrałeś moje uwagi jako zarzut, to absolutnie niesłusznie. Mnie chodzi tylko o efekt jaki ta sytuacja przynosi i próbę jego poprawienia, czyli jakby poprawianie natury.
    Alez nie odbieram Twoich komentarzy za zarzuty. Wręcz ciekawe są to pomysły. Wydawało mi sie odpowiednie napisać jak ja to widzie patrząc na zdjęcie przy kreowaniu go (wiadomo ze nie zawsze słuszne) więc każde spostrzeżenie jest przezemnie analizowanie.
    Dzięki

Domyślnie

Można wiedzieć jakim szkiełkiem to robiłeś? Piękna fota... podoba mi się, że podążam od zimnego do ciepłego miejsca na fotce.
    "Nikon"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josephebeloki Zobacz posta
    Można wiedzieć jakim szkiełkiem to robiłeś? Piękna fota... podoba mi się, że podążam od zimnego do ciepłego miejsca na fotce.
    Wydaje mi sie ze to był nikkor 70-300 G stary model. Musze zerknac do exifu

Domyślnie

Jarku, pięknego światła w nadchodzącym Nowym Roku !
    Tylko zostaw cosik dla nas .
    Co do zdjątka, to bardzo podobają mi się dalekie plany .

Domyślnie

Przyrownujac do twoich toskanskich odslon z wiosny czy lata, to brakuje mi soczystosci koloroow. Szczegolnie na dole.
    Ale na aure i pory roku wplywu raczej nie masz, i nie ma co wymagac soczystej zieleni w styczniu.
    Kadr jak najbardziej, swiatlo tez.Ogolnie na tak.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów