Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaczy_Grzmot Zobacz posta
    A czy ktoś z Was ma może porównanie z tym co oferuje CS6 w stosunku do wymienianych programów? Na pierwszy rzut oka, dla mnie, laika filmowego, Photoshop CS6 ma ogromny potencjał z uwagi na możliwości obróbki filmu podobnie jak zdjęcia. Można też montować film zarówno pod względem dźwięku jak i obrazu. Czegóż chcieć więcej? Co np. może dać taki Sony Vegas, czego nie da rady zrobić Photoshop CS6?
    Chyba masz na myśli Adobe Premiere?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez A_S_T_O_R Zobacz posta
    Pakiet CS jest w kilku wersjach
    http://www.cortland.pl/adobe-cs6.html

Domyślnie

Bynajmniej. Mam na myśli podstawową wersję Photoshop CS6, która zawiera w sobie edytor filmów.
    Ostatnio edytowane przez Kaczy_Grzmot ; 18-12-2012 o 22:24

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaczy_Grzmot Zobacz posta
    Bynajmniej. Mam na myśli podstawową wersję Photoshop CS6, która zawiera w sobie edytor filmów.
    odszczekuję, rzeczywiście wprowadzili obsługę wideo, ja się zatrzymałem na CS3, mi wystarcza. W funkcje nowych nie patrzyłem
    "Intuicyjna produkcja wideo
    Zaawansowane mechanizmy edycji programu Photoshop są dostępne podczas pracy z nagraniami wideo. Każdy klip można bez problemów ulepszyć za pomocą znanych narzędzi programu Photoshop. Intuicyjny zestaw funkcji do obsługi wideo ułatwia produkcję filmów."

z tego wynika raczej że nie jest możliwy montaż tylko edycja klipów filtrami i narzędziami Photoshopa, do montażu dalej pozostaje Premiere

Domyślnie

"Intuicyjna produkcja wideo
    Zaawansowane mechanizmy edycji (...)"
    z tego wynika raczej że nie jest możliwy montaż tylko edycja klipów filtrami i narzędziami Photoshopa, do montażu dalej pozostaje Premiere
    Nie jestem pewien czy ten tekst wyczerpuje możliwości PS CS6 w kwestii edycji filmów.
    Tutaj jest filmik, w którym, wydaje mi się, są prezentowane działania które są związane z montażem (mam na myśli to przestawianie poszczególnych klipów na linii czasu odtwarzania).
    http://www.youtube.com/watch?v=8awZuMWGnXY

Domyślnie

Rzeczywiście, fajnie wygląda ten dodatek i na pewno daje przede wszystkim sporo możliwości graficznej edycji obrazu. Nie chce mi się jednak wierzyć w to, że firma Adobe, nie daje więcej opcji montażowych w Premiere, czy uzyskania wyszukanych efektów w After Effects. Pomijając to, ciekawi mnie zwłaszcza to, jaką jakość "na wyjściu" takiego filmu z PS CS6 się uzyskuje. Mógłbyś kiedyś podzielić się swoją opinią, jak to u Ciebie wyszło, chyba, że nie masz tego programu...?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kostek-brasil Zobacz posta
    Rzeczywiście, fajnie wygląda ten dodatek i na pewno daje przede wszystkim sporo możliwości graficznej edycji obrazu. Nie chce mi się jednak wierzyć w to, że firma Adobe, nie daje więcej opcji montażowych w Premiere, czy uzyskania wyszukanych efektów w After Effects. Pomijając to, ciekawi mnie zwłaszcza to, jaką jakość "na wyjściu" takiego filmu z PS CS6 się uzyskuje. Mógłbyś kiedyś podzielić się swoją opinią, jak to u Ciebie wyszło, chyba, że nie masz tego programu...?
    Oczywiście, że musi być różnica w stosunku do Adobe Premiere. Byłem ciekawy na czym ta różnica, najprościej ujmując, polega. Mógłbym sam sprawdzić, ale w ogóle nie znam się na obróbce obrazu wideo, więc nie wiedziałbym gdzie szukać.
    CS6 będzie u mnie na stanie na początku roku. Jak już ogarnę temat, to się podzielę.

marcodon
    Gość

Domyślnie

na pewno final cut pro w full hd, albo tak jak mówią Premiere cs 6 lub 5, a montowanie tak ja zawsze, szukaj przy zapisie odpowiednich rozszerzeń. Do amatorskiego filmowania nie trzeba robić materiałów Full hd wystarczy HD.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów