Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Domyślnie Wisiorek dla faceta - krzyżyk czy medalik?

Ludziska mam taki problem - mój ojciec jest bardzo wierzący więc chcę mu kupić zawieszkę na szyję na święta. Niby facetowi bardziej pasuje krzyżyk, ale panie w jubilerskim gorąco namawiały mnie na medalik i wyszedłem z niczym . Kobiety lubią facetom komplikować sprawy... To ma być niespodzianka, więc pytanie co woli nie wchodzi w grę. Jak myślicie? W sumie fajny tan medalik, tylko nie wiem czy mężczyznom pasuje zawieszać sobie na szyi takie coś. A krzyżyk latem na plaży widać na co drugiej klacie. Sorry za głupie pytanie, ale potrzebuję konsultacji. Jak to mawiają - nigdy nie wierz kobiecie , a sprzedawczynie miały nie złą gadanę. Co nosicie na klacie?
    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.

Domyślnie

ja kupiłem sobie krzyżyk, i idąc do sklepu nikt by mnie nie przekonał na jakieś gówno medalik ? chociaż by był, piękny, cudny, tańszy, lepszy, MODNIEJSZY! CO MNIE OBCHODZI MODA? *&^%) mnie ona obchodzi ja wiedziałem że kupię krzyżyk tak też miałem z aparatem, ja wiedziałem że chce D90 i koniec kropka
    noszę krzyżyk! trochę grubszy, dopasowany do łańcuszka.
    a sprzedawczynie pewnie chcą Ci wcisnąć medaliki bo się nie sprzedają
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Podobno krzyżyka się na prezent nie kupuje, bo obdarowany będzie go potem niósł przez całe życie. Tak mi wmawiały, zabobon czy coś?

Domyślnie

he sam jesteś zabobon ja dostałem na komunie łańcuszek z krzyżykiem. Jak na komunie to już zabobon nie obowiązuje? Bo na komunie?
    Ja swój krzyżyk nowy, dałem razem z łańcuszkiem dla księdza by poświęcił. Mam nadzieje że poświęcił, bo poszedł z łańcuszkiem i krzyżykiem i wrócił za 5 min :P a czy był w WC czy święcił to pewności nie mam
    obyć mu na prezent nie dał wieńca pogrzebowego bo mogło by być trochę dziwnie :P
    Nie wiem, może tylko ja taki dziwny jestem i nie wierze w jakieś zabobony. Podobno wierzący, w zabobony (pogańskie) nie wierzą hehe :P a za mocno wierzącego się nie uważam
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez otwieracz Zobacz posta
    Podobno krzyżyka się na prezent nie kupuje, bo obdarowany będzie go potem niósł przez całe życie. Tak mi wmawiały, zabobon czy coś?
    Jak jest wierzący to nie będzie wierzył w zabobony (:

Ja polecam krzyżyk i medalik w jednym czyli, sam taki nosiłem do póki nie urwałem łańcuszka:
    http://www.benedyktyni.pl/medalik.htm
    jak mu jeszcze dopowiesz takie rzeczy:
    http://www.revoltadiscreta.pl/?p=542
    to będzie pod wrażeniem i bezpieczny (:
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAP Zobacz posta
    Jak jest wierzący to nie będzie wierzył w zabobony (:

Ja polecam krzyżyk i medalik w jednym czyli, sam taki nosiłem do póki nie urwałem łańcuszka:
    http://www.benedyktyni.pl/medalik.htm
    jak mu jeszcze dopowiesz takie rzeczy:
    http://www.revoltadiscreta.pl/?p=542
    to będzie pod wrażeniem i bezpieczny (:
    Fajny, chętnie bym sobie sam taki sprawił Jutro poszukam w okolicy, może gdzieś dostanę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez otwieracz Zobacz posta
    Jeżeli ktoś jest wierzący, to w zabobony nie wierzy. A krzyż niesiemy przez całe życie obojętnie od tego czy wierzymy, czy nie wierzymy, czy dostaliśmy czy nie od kogoś krzyżyk.

A co do tematu wątku to jednak krzyżyk niż medalik - przynajmniej w mojej ocenie.
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Jeśli jest wierzący to tylko krzyżyk. O zabobonach zapomnij. Pustaki zawsze są i będą. Pamiętaj także, aby krzyżyk został poświęcony przez kapłana. Oczywiście tylko krzyżyk z pasyjką. Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez kolumb ; 16-12-2012 o 09:18 Powód: roztargnienie

Domyślnie

^Widzę, że ktoś chce wojnę wywołać.

Ja wolałbym krzyżyk - prosty i elegancki, na dodatek "przekaz" jest jasny. Medaliki to już takie wydziwianie moim zdaniem.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów