Close

Strona 23 z 40 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 397

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chaos Zobacz posta
    nie wiem, tylko tamte dwa biorę pod uwagę
    ja sie zawsze sugeruje opiniami, tych ktorzy kupili, wiec dla porownania AMD FX-8150, ma tylko 40 opinii, a i5 2500 K, -230 opinii i to pozytywnych opinii, co nie znaczy ze jest lepszy, a bardziej popularny, tak mi sie wydaje. No, ale niech sie wypowiedza doswiadczeni posiadanego sprzetu. Ja bym wziela intela mimo wszystko.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GeparD Zobacz posta
    Da się, ale nie będzie to laptop.
    A jaki budżet potrzebny na laptopa? Okolice 17". Co relatywnie taniego możecie polecić? Mac za 12k mnie nie interesuje...

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chilon Zobacz posta
    A jaki budżet potrzebny na laptopa? Okolice 17". Co relatywnie taniego możecie polecić? Mac za 12k mnie nie interesuje...
    Po co Ci 17'' skoro wyświetlacze mobilnych komputerów zupełnie się do pracy z fotografią nie nadają?

Taka przekątna tylko zwiększy ciężar, no, chyba że zależy Ci na dwóch zatokach na twarde dyski, to może wówczas ma to jakiś sens.

Koszt laptopa nadającego się już do fotografii, mieści się w przedziale 2,5-3k.

Oczywiście, podpięcie zewnętrznego monitora będzie i tak tutaj warunkiem sine qua non.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Kacper82 i ile Ci wyszło W? Albo podaj czas obrotu i ilość obrotów potrzebnych na 1kWh czy jest to 120 czy 375 czy jeszcze inna liczba

Johnatan, 17" to nie tylko drugi dysk, to sporo większa martyca z normalną rozdzielczością. Ja nie wyobrażam sobie JAKIEJKOLWIEK pracy na matrycy 15" której rozdziałka to 1366x768, a 90% matryc 15calowych ma właśnie taką, za to standard na 17" to 1440x900 więc już trochę więcej, a bardzo często są też 1600x900. Na takich rozdzielczościach już można w miarę wygodnie pracować. Różnica to przepaść, jak dla mnie przynajmniej, bo miałem akurat lapka 1366x768. Używała go w 99% żona, bo ja nie znalazłem dla niego zastosowania.
    ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    standard na 17" to 1440x900 więc już trochę więcej, a bardzo często są też 1600x900.
    Teraz, jak się hade i 16x9 rozpanoszyło. Moim zdaniem 17" w laptopie ma sens przy 1920x1200. Obszar roboczy kompensuje wówczas wagę i rozmiary laptopa.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

hade i 16x9 to zlo.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Teraz, jak się hade i 16x9 rozpanoszyło. Moim zdaniem 17" w laptopie ma sens przy 1920x1200. Obszar roboczy kompensuje wówczas wagę i rozmiary laptopa.
    Ale nikt już takich nie robi. Ostatnimi jakie miały takie rozdziałki to były T61p 15", W700 17", HP 8710P 17" A szkoda.
    Ostatnio edytowane przez velaskez ; 17-12-2012 o 09:07
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Były jeszcze DELL Precision z poprzednią generacją i5/i7 i makówki. Reasumując, da się zrozumieć 16x9 w monitorach stacjonarnych, ale w laptopach to przecież bezsens. Ekrany i tak małe a robią się jeszcze mniejsze (niższe). Mam nadzieję, że jak we wszystkim, to tylko przejściowa moda i wrócą bardziej ergonomiczne przekątne.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    ...
    Mam nadzieję, że jak we wszystkim, to tylko przejściowa moda i wrócą bardziej ergonomiczne przekątne.
    Tylko powiedz mi po co, skoro laptopowy ekran służy jedynie do zastosowań tekstowych?

Z lupą do retuszu chcesz go obsługiwać, czy jak?
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Tylko powiedz mi po co, skoro laptopowy ekran służy jedynie do zastosowań tekstowych?
    Bo się mieści więcej tekstu?

Strona 23 z 40 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów