Close

Strona 11 z 40 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 397

Domyślnie

Temat wciąż na czasie więc podzielę się doświadczeniem i ciekawą nowością.
    Wczoraj składałem przyjacielowi kompa na procku Intela - nazywa się on Dual Core 2160, kosztuje całe 230zł, taktowany 1.8GHz i nie różni się od ponad dwukrotnie droższego C2D E4300 (defakto już nie do kupienia) niczym poza mniejszym o 1Mb cash.
    Do czego zmierzam - to istny POTWÓR overclockingu !! Kupujcie go bez wachania jeśli składacie aktualnie kompa i nie obce jest Wam podkręcanie sprzętu.
    Wykręcenie go o ok 100% do 3.2-3.6Ghz to żaden problem - nawet napięcia można obniżyć Mi poszły 2 sztuki, bez szaleństw i podnoszenia napięć na 3.2ghz i magistrali ok 1400Mhz... ino brać !
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Tak apropo tematu - mysle, ze dla kupujacych, ktorzy lubia sie rozeznac na dobre w temacie hardware podam przydatny link http://www.egielda.com.pl - bardzo wiele przydatnych artykulow, testow i porownan - w sam raz dla kupujacego, stojacego przed wyborem..

Warto tez przegladac:
    http://www.tomshardware.com/us/
    http://pclab.pl/art.html
    http://www.frazpc.pl/artykuly
    http://twojepc.pl/sprzet.php
    Ostatnio edytowane przez Calme ; 19-02-2008 o 14:49

Domyślnie

Stoję własnie przed zakupem sprzętu i rozważam opcje laptopa albo stacjonarnego.
    Głównie do użytku domowego, ale częściowo też do obróbki zdjęć (również w większych ilościach) - głównie RAWY. Kwotowo max. 2000-2500 stacja + monitor. Nie mówcie tylko, że za tą kasę nie da się kupić sensownego sprzętu .
    Ostatnio edytowane przez Łukasz F. ; 09-07-2012 o 16:58
    FX|N24-70|S50 1.4|Sami14|SB-900|SB-800
    flickr

Domyślnie

Da się, ale nie będzie to laptop.
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

to czekam na propozycje
    FX|N24-70|S50 1.4|Sami14|SB-900|SB-800
    flickr

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz F. Zobacz posta
    ... Nie mówcie tylko, że za tą kasę nie da się kupić sensownego sprzętu .
    Dlaczego mam Ci tego nie powiedzieć, jeśli to święta prawda?

Za 2k możesz mieć co najwyżej w miarę rozsądny monitor do obróbki RAW-ów, a za pozostałe 500 PLN raczej komputera się nie złoży, a już szczególnie sensownego.

Możesz co najwyżej kupić jakiś sprzęt z demobilu, co na przetrwanie wydaje się nawet rozsądne.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz F. Zobacz posta
    Stoję własnie przed zakupem sprzętu i rozważam opcje laptopa albo stacjonarnego.
    Głównie do użytku domowego, ale częściowo też do obróbki zdjęć (również w większych ilościach) - głównie RAWY. Kwotowo max. 2000-2500 stacja + monitor. Nie mówcie tylko, że za tą kasę nie da się kupić sensownego sprzętu .
    Sensowny monitor za 2500 zł kupisz. Za 2500 kupisz też całkiem sensowną jednostkę PC.

Domyślnie

Panowie ja mam pytanie też odnośnie komputera co mogę złożyć sensownego za 2000 zł oczywiście sama jednostka z systemem. Prosiłbym o konkretne propozycje bo jestem laikiem a boję się że jak pójdę do kogoś kto składa komputery to naciągnie mnie na masę niepotrzebnych bajerów i tylko przepłacę. I jak to jest z tą kartą grafiki faktycznie do obróbki zdjęć nie musi to być jakiś wypasiony podzespół? I którym złączem najlepiej podłączać monitor? Będzie to najprawdopodobniej Monitor EIZO FORIS FS2331 myślę, że to rozsądny wybór na początek poza ceną na pewno zobaczę różnicę po przesiadce z laptopa.

Domyślnie

Podpiszę się pod postem.
    Kwota 2500zł (mogę coś dołożyć, choć niechętnie).
    Jednostka centralna do LR i obróbki RAW, później PS jak ogarnę temat.
    Monitor zostawiam na wiosnę, na razie mam zwykłego LCD 22" Hyundai jakiś tam.
    Jestem zupełnym amatorem ale mam wiele chęci na naukę a do tego potrzebuję sprzętu.
    Proszę o konkretne podzespoły.
    Zdrówka.

Domyślnie

Hmm, i5 800zł, płyta najtańsza niech będzie 250zł, ramy 200zł, obudowa 100, zasilacz 200, system 500 BOX wersja (można 300 oem), dvd 100zł, ssd 350zł, hdd 300zł, to już masz prawie 3000zł, nawet bez ssd wychodzi już prawie Twoje 2500 a tu jeszcze ma być monitor... można pracować na pentium i samym hdd, wyjdzie Ci poniżej 2000 za skrzynkę, ale powiem Ci że to nic dobrego, tak się składa że właśnie na pentium pracowałem do niedawna, teraz mam dwa kompy obok siebie, i5 i pentium, na tym z i5 mam jeszcze ssd. W komforcie pracy jest przepaść. Tyle Ci powiem. Na pentium teraz tylko gram i przeglądam strony www (tam mam GTX260, na i5 nie mam grafiki bo niepotrzebna do PS).
    ;]

Strona 11 z 40 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów