Close

Strona 22 z 40 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 397

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    A co powiesz na kompa, który zżera przy takiej aktywności jak biurowa, czy internetowa, tylko (uwaga !), ok. 9-10W, a jest to wcale nielicha maszynka, bo na Ivy Bridge i7 i z kartą Nvidii na pokładzie (?).
    Fajny sprzęt. Nie sądziłem, że można zejść poniżej 10W z zachowaniem funkcjonalności normalnego kompa. Mam w robocie trzy "niskoenergetyczne", dwa oryginalne HP-ki zrobione z nettopów i jeden poskładany. Wszystkie z myślą o minimalnym poborze mocy i ciągną 17-19W. Pod obciążeniem 22W. Rzecz jasna nikt na nich nie gra. Pracują jako serwery nietypowych usług i jeden jako odtwarzacz multimedialny.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Nie sądziłem, że można zejść poniżej 10W z zachowaniem funkcjonalności normalnego kompa.
    Reaspberry pie? :P

Wszystkie z myślą o minimalnym poborze mocy i ciągną 17-19W. Pod obciążeniem 22W.
    To norma przy systemach low power. Z nowymi celeronami 2 rdzeniowymi i obnizeniem Vcore ( co mozna zrobic bez straty wydajnosci ) mozna zejsc nizej w zaleznosci od zasliacza i dyskow.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Raspberry Pi* oczywiscie. Sie czlowiek spieszy ^^
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Aeon88: Dzięki za podsunięcie pomysłu! Dziś wieczorem dokonam takiego "pomiaru".

Co do zasilacza, zdecydowałem się na ten: http://www.net-s.pl/index.php?id=3&c...0W-MODULAR&w=c - liczne opinie o bezgłośnej pracy i pozytywne wyniki testów mnie przekonały

Domyślnie

wepnę się w temat z szybkim pytaniem, nie gram więc komp rzeczy ogólnych + zdjęcia oczywiście
    chcę zamienić swój quadcore Q8300 na: AMD FX-8150 czy i5 2500 ? co myślicie o tym ?

Domyślnie

A dlaczego nie chcesz Seasonic? To chyba najbardziej popularne, nacichsze, bezawaryjne zasilacze na rynku? Kiedys taka opinie mialy, dawno temu, moze w tej kwestii wiele sie nie zmienilo?
    Ostatnio edytowane przez Mekano ; 15-12-2012 o 17:33
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chaos Zobacz posta
    wepnę się w temat z szybkim pytaniem, nie gram więc komp rzeczy ogólnych + zdjęcia oczywiście
    chcę zamienić swój quadcore Q8300 na: AMD FX-8150 czy i5 2500 ? co myślicie o tym ?
    A duza roznica jest w cenie gdybys mial doplacic do i7 2600K? Jesli nie, to lepiej ten.
    Ostatnio edytowane przez Mekano ; 15-12-2012 o 17:41
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Spotkalem sie z opiniami ze OCZ ma lepsze, ciche lozyska.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    ...
    To norma przy systemach low power. Z nowymi celeronami 2 rdzeniowymi i obnizeniem Vcore ( co mozna zrobic bez straty wydajnosci ) mozna zejsc nizej w zaleznosci od zasliacza i dyskow.
    Tyle, że tu nie mowa o celeronach, tylko o architekturze Pentium, a konkretnie procku Ivy Bridge i7-3632QM, który w omówionych zastosowaniach korzysta oczywiście z wbudowanego w chip GPU.

Widać nowe procki Intela, bazujące na 22nm ścieżkach, potrafią bardziej ekonomicznie gospodarzyć zapotrzebowaniem na EE.

No i tylko się cieszyć wypada.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    A duza roznica jest w cenie gdybys mial doplacic do i7 2600K? Jesli nie, to lepiej ten.
    nie wiem, tylko tamte dwa biorę pod uwagę

Strona 22 z 40 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów