Close

Strona 9 z 26 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 254

Domyślnie

Czytał zwierzenia jednego z uczestników lądowania - mówił ze podczas oglądania tych scen popłakał się ....

Mam pytanie czy filmowałeś może tamronem 23-75?
    Ostatnio edytowane przez fafniak ; 30-11-2012 o 17:38

Domyślnie

To co jeszcze Waszym zdaniem ma wpływ na szarpanie obrazu? Fatman pokazywałeś kiedyś nocne ujęcia z ręki gdzie chciałeś zbliżyć kolorystykę do Canona. Tam obraz też strasznie szarpał. Może jednak większy wpływ mają inne ustawienia? Tak przy okazji napisz jak wyszły ostateczne próby z tą kolorystyką.
    Temat szarpania drążę bo dla mnie jest to nie do przyjęcia. Niektórzy pokazują teledyski gdzie obraz jest prawie idealnie płynny. Muszę wiedzieć co ma na to wpływ. Oczywiście z czasem sam dojdę ale chętnie wysłucham bardziej doświadczonych...

Domyślnie

a na czym to ogladasz?
    jeżeli na jutjubie to jutjube przy skalowaniu obrazu dodaje "swoje" problemy

Domyślnie

Widzę to głównie na swoich plikach. Czasem jest dobrze a czasem beznadziejnie. Muszę dojść od czego to zależy. Tak mi jeszcze przychodzi do głowy że może od obiektywu. Na szerokim problem może być uwypuklony, ale tu się najczęściej pracuje ze steady więc musi być jakiś sposób żeby to ograniczyć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciek N Zobacz posta
    Tak przy okazji napisz jak wyszły ostateczne próby z tą kolorystyką.
    Nie chodziło o kolorystykę co dostosowanie profilu tak, aby zmniejszyć szum, a nie przegiąć za bardzo z obcinaniem cieni/świateł -zrobić mniej więcej taki DR jak w 5D3. Na razie nic dalej się nie ruszyło, bo nie dostałem 5D3 do porównań

Domyślnie

Jak to jest z jakością nagrania? W D800 są 2 do wyboru. Na razie nagrywam na tej lepszej ale jak będzie wesele to karty szybko się zapełnią. Widzicie różnice zmieniają te ustawienia?

sv
    Gość

Domyślnie

Porównanie 5d mk III, 550d i d800
    http://www.youtube.com/watch?feature...XW9mKJw#t=257s

ciekawie wypada porównanie d800 i 550d w 4'22

Domyślnie

Tak, ale to że Nikon w filmach szumi bardziej już wiemy. Przy okazji zachowuje większą ostrość, bo redukcja szumu podczas filmowania nie działa.

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Tak, ale to że Nikon w filmach szumi bardziej już wiemy. Przy okazji zachowuje większą ostrość, bo redukcja szumu podczas filmowania nie działa.
    Wiedziałem, że szumi bardziej niż Canon, ale nie sądziłem, że jest znacznie gorzej niż w 550d.
    Pozostaje czekać na GH3, albo kupić 5d mk III (lub C100 ale to już masakra finansowa).

Domyślnie

Albo GH2 i szklarnię

Strona 9 z 26 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów