Close

Strona 7 z 293 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 2925

Domyślnie

A tak dla uscislenia (bo nie jestem pewien). Rawy z D600 odczyta Nikon Capture NX 2.3.4?
    I ACR 7.2, ktorego nie da sie zainstalowac do PS CS5 tylko do CS6 dopiero.
    Bo ja mam CS5.

Ktos by mogl potwierdzic dla pewnosci.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NIKOLAY Zobacz posta
    Sorry, że wtrącam ale te foty powyżej wrzucone przez kolegę "MarcinKonrad" to czym są wykonane ? Jakaś straszna kaszana.
    Mam nadzieję, że nie z D 600 bo stracę apetyt co najmniej do stycznia 2013 albo i dłużej ...
    D600 ale nie podniecaj się jpgami bez obróbki, resizowanymi imgshack loaderem specjalnie na prośbe forumowiczow przepalonymi lub niedoswietlonymi. Sciagnij NEFy i wrzuc do obrabiarki, z której korzystasz.

Swoją droga teraz się nie dziwię ze nikt nie chce wrzucać sampli. Jestem sobie na wyjeździe na wsi, pada mzawka, ciemno, czytam ze potrzebne sample bo dyskusja tylko o kurzu. Dodatkowo sample mają być -3 EV 0 i +3 EV. Scena z dużym zakresem totalnym. No to idę na spacer, znajduje koparke w krzakach, myślę sobie są cienie, farba, rdza, ciemne smary i kawałek szarego nieba - przepalam, niedopalam i na zero. Na iso 1600 i jeszcze wyżej, na 3200. Wyłączam usprawniacze jpg, nic nie poprawiam żeby każdy mógł ocenić sobie NEF albo jpg sam i poprawić co chce, cienie, odszumianie, ekspozycję, cokolwiek. Bo właśnie tak - wydawało mi się - miało być.

Potem popycham to przez komore na skydrive i imgshack co zabiera czas i mb.
    I co?
    I kaszana.
    Odechcialo mi się.

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    A tak dla uscislenia (bo nie jestem pewien). Rawy z D600 odczyta Nikon Capture NX 2.3.4?
    I ACR 7.2, ktorego nie da sie zainstalowac do PS CS5 tylko do CS6 dopiero.
    Bo ja mam CS5.

Jak nie chcesz inwestować sciagnij sobie LR 4.3 beta z labs.adobe.com. Od 4.2 czyta NEF z d600.

mod: nie piszemy posta za postem, korzystamy z funkcji "edytuj".
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 25-11-2012 o 01:39 Powód: łączenie postów
    ... keep walking ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarcinKonrad Zobacz posta
    D600 ale nie podniecaj się jpgami bez obróbki, resizowanymi imgshack loaderem specjalnie na prośbe forumowiczow przepalonymi lub niedoswietlonymi. Sciagnij NEFy i wrzuc do obrabiarki, z której korzystasz.

Swoją droga teraz się nie dziwię ze nikt nie chce wrzucać sampli. Jestem sobie na wyjeździe, czytam ze potrzebne sample bo dyskusja tylko o kurzu. Dodatkowo sample mają być -3 EV 0 i +3 EV. Scena z dużym zakresem totalnym. No to idę na spacer, znajduje koparke w krzakach, myślę sobie są cienie, farba, rdza, ciemne smary i kawałek szarego nieba - przepalam, niedopalam i na zero. Na iso 1600 i jeszcze wyżej, na 3200. Wyłączam usprawniacze jpg, nic nie poprawiam żeby każdy mógł ocenić sobie NEF albo jpg sam i poprawić co chce, cienie, odszumianie, ekspozycję, cokolwiek.
    Potem popycham to przez komore na skydrive co zabiera czas i mb.
    I co?
    I kaszana.
    Odechcialo mi się.

wysłano z Note za pomocą Tapatalk2
    Rozumiem twoje rozczarowanie... ale nie dogodzisz każdemu. Moja opinia o tym, że obrazek z D600 jest lepszy D700 została zjechana i padły teksty typu ... "udowodnij"... no więc... po co . Skoro mi nie wierzycie, można się przekonać samemu za jedyne 7000 zł :].

Nadal twierdzę, że D600 ma lepszy obrazek, ale gorszy nieco AF .

Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    a tak dla uscislenia (bo nie jestem pewien). Rawy z d600 odczyta ...
    ...acr 7.2, ktorego nie da sie zainstalowac do ps cs5 tylko do cs6 dopiero.

Tak.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 25-11-2012 o 01:51
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    Rozumiem twoje rozczarowanie... ale nie dogodzisz każdemu. Moja opinia o tym, że obrazek z D600 jest lepszy D700 została zjechana i padły teksty typu ... "udowodnij"... no więc... po co . Skoro mi nie wierzycie, można się przekonać samemu za jedyne 7000 zł :].

Nadal twierdzę, że D600 ma lepszy obrazek, ale gorszy nieco AF .

Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2
    Chyba zrobię tak - jutro wrócę do domu, pobiegne do Parku Oliwskiego, może będą jeszcze jakieś złote liście, skrzykne ze 3 top modelki, potem przekonam je aby zapozowaly też w katedrze, zmienię parę szkieł, może skombinuje d4 albo d800, warto porównać w końcu, po selekcji parę godzin w LR, wyciagne cienie, wygladze przepalenia i darki, nasyce kolor, wyostrze tu i tam, może jakiś gradient na niebo. Przeskaluje w LR i do jpga. Będą sample jak znalazł...

wysłano z Note za pomocą Tapatalk2
    ... keep walking ...

Domyślnie

Oj spokojnie MarcinKonrad. Zapytałem bo jestem zaskoczony. Swoim marnym D90 czego nie zrobię z biegu to wygląda 1000.000 razy lepiej niż to co zapodałeś powyżej. Od razu się zmartwiłem bo sam szykuję się na kompromis w postaci D 600. Nie mam żadnych pretensji do Ciebie.
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 26-11-2012 o 00:03 Powód: wulgaryzm

Domyślnie

A tak właściwie, to po co rzucać sample -3EV, 0, +3EV?
    Kto tak kwasi zdjęcia?
    Nie lepiej puścić w obieg normalnie naświetlonej klatki?

UPDATE!
    http://strony.aster.pl/octavarium/N/DSC_0959.NEF

Proszę bardzo, kościelnie, dużo jasnego i ciemnego w jednej scenie, ISO 4000.
    Proszę o zachowanie dla siebie i nie rozpowszechnianie.
    Ostatnio edytowane przez octavarium ; 25-11-2012 o 03:02

Domyślnie

octavarium .... masz jakieś sample na normalnym ISO (200 - 1600) ? Chętnie zobaczę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarcinKonrad Zobacz posta
    Swoją droga teraz się nie dziwię ze nikt nie chce wrzucać sampli. Jestem sobie na wyjeździe na wsi, pada mzawka, ciemno, czytam ze potrzebne sample bo dyskusja tylko o kurzu. Dodatkowo sample mają być -3 EV 0 i +3 EV. Scena z dużym zakresem totalnym. No to idę na spacer, znajduje koparke w krzakach, myślę sobie są cienie, farba, rdza, ciemne smary i kawałek szarego nieba - przepalam, niedopalam i na zero. Na iso 1600 i jeszcze wyżej, na 3200. Wyłączam usprawniacze jpg, nic nie poprawiam żeby każdy mógł ocenić sobie NEF albo jpg sam i poprawić co chce, cienie, odszumianie, ekspozycję, cokolwiek. Bo właśnie tak - wydawało mi się - miało być.

Potem popycham to przez komore na skydrive i imgshack co zabiera czas i mb.
    I co?
    I kaszana.
    Odechcialo mi się.
    Nie dziwię się ale wszystkim nie da się dogodzić, ale ja Tobie dziękuję! Takie były życzenia większości i spełniłeś je moim zdaniem w 100%.

Proszę jeszcze o zdjęcie jakiejś osoby w normalnej scenerii

Domyślnie

NIKOLAY: proszę, ISO 800
    http://strony.aster.pl/octavarium/N/_DSC0496.NEF
    oczywiście do użytku wewnętrznego

Strona 7 z 293 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów