Szukaj
To ja prosze o pomoc step by step
bo wziąłem twoje pliki i zrenderowałem je
efekt jest taki ze lekko zwiekszył się kontrast i lekko więcej czerwieni jakby...
Nie jestem w stanie tego zliwidować
Jakbyś mógł zrobić screena ustawień renderu przy full HD i 1280)
Kilka sekwencji 720p 50fps: https://www.dropbox.com/s/xmqyzt61xxqpum9/50p_test.MP4 -mam nadzieję, że dobrze podałem dropboxowego linka (plik nie będzie tam leżeć wiecznie, tydzień-dwa i go kasuję).
hmmm - powprowadzałem te ustawienia, ale ...jest to samo - czyli po renderze jest zwiększony kontrast
chyba mam przemęczone oczy
dzisiaj wziąłem i przeglądam wszystkie odtwarzacze
najbardziej płasko wyświetla sony vegas
czy to da sie zmienić?
Tak żeby wyświetlał podobnie do tego co system ?
Ostatnio edytowane przez fafniak ; 23-11-2012 o 11:11
fafniak, przypamniałem sobie, że też kiedyś miałem ten problem !!!! Tylko na razie za cholerę nie mogę sobie przypomnieć jak to rozwiązałem -wydaje mi się, że odpowiadała za to funkcja Pixel format w ustawieniach projektu, ale jak ustawiłeś tak samo jak ja mam obecnie to raczej przyczyny musimy szukać gdzie indziej
Ewentualnie włączyły się jakieś systemowe ulepszacze obrazu ? Sterownik/program dodatkowy od karty graficznej, magiczne filtry/ustawienia kodeków, program odtwarzający i jego ulepszacze (to akurat nie tłumaczy problemu YT) ?
Napisze tak - zgłupiałem już
xp miałem tak ustawione że wszystko było ok.
OD momentu padu systemu (gdzie młody niechcący sprzedał kopa w komputer) - postanowiłem przesiąść się na win7
I nie wiem czy ja coś źle poustawiałem...
Nie mogę dojść do ładu z tym wszystkim
Twój plik otworzyłem w :
VLC player - jest bardziej kontrastowo i więcej czerwieni
vegas 12 pro - jest bardziej płasko i mniej czerwieni
PS6 (plik video) - jest najbliżej vegasa ale są drobne różnice (troszeczkę ciemniejszy obraz jest w PS)
PS6 (zrzut obrazu wykonany porzez vegasa) - jest bardzo płasko , po właczeniu proof color na monitorowy obrazek jest pomiedzy vegasem a VLC player
Monitor skalibrowany
Loadery LUT polecone tu na forum
Ostatnio edytowane przez fafniak ; 23-11-2012 o 11:47
Skontaktuj się z nami