Mam kuzynkę o nazwisku Stankiewicz. Mieszkała wiele lat w UK i jakoś jej nie przeszkadzało, że wszyscy czytali jej nazwisko "stinky witch".
Szukaj
Mam kuzynkę o nazwisku Stankiewicz. Mieszkała wiele lat w UK i jakoś jej nie przeszkadzało, że wszyscy czytali jej nazwisko "stinky witch".
Wszak najwięcej mówią ci, którzy mają najmniej do powiedzenia...
Pogadaj z hindusami, oni uzywaja swoich rdzennych imion i nikt nie protestuje. Ludzie lamia sobie jezyki ale ucza sie jak wpowiedziec ich imiona poprawnie. Wyobrazasz sobie biznesowe spotkanie w PL i jedna z pan dobrze po 40 przedstawiajaca sie "Jestem Kasia" albo angielke "Jestem Kitty"?
A ilu z tych hindusów ma imiona trudne do wymówienia ? Bo ja przez 8 lat nie spotkałem żadnego. Same Ali, Aktar, Hussain, Kadir itp. Coś w tym trudnego ?
W poprzedniej firmie było pełno Hindusów.
Polowa się nazywa Kumar
(i bynajmniej nie są spokrewnieni, chyba :P)
a ich nazwiska i imiona są faktycznie łatwe
Bandyta wchodzi do banku, kradnie pieniądze z kasy po czym podchodzi do
jednego z klientów i pyta:
- Widziałeś co zrobiłem?
- Tak i mam zamiar zadzwonić na policję.
Złodziej przyłożył mu pistolet do głowy i go zastrzelił. Podszedł
do następnego klienta z tym samym pytaniem, na co ten odpowiada:
- Nic nie widziałem i nic nie słyszałem, ale moja żona widziała.
Sąsiadom Jasia urodziło się dziecko. Niestety, dziecko urodziło się bez uszek.
Kiedy sąsiadka z dzieckiem wróciła ze szpitala do domu, rodzice Jasia zostali zaproszeni żeby zobaczyć dziecko.
Przed wyjściem z domu tata bierze Jasia na bok i mówi:
- Mały Franek urodził się bez uszek. Jak coś wspomnisz na ten temat, albo użyjesz nawet słowa uszy, to po powrocie do domu dostaniesz lanie jakie długo popamiętasz!
Mały Jasio kiwnął głową i poszli. Kiedy Jasio zobaczył Franka krzyknął:
- Ojej jakie piękne dziecko!
- Dziękuję Jasiu - powiedziała sąsiadka - A dlaczego tak ci się podoba?
- No, ma piękne raczki i nóżki i nosek i piękne, duże oczy - mówi Jasio, dodając:
- Czy wszystko w porządku z jego wzrokiem?
- Och tak - odpowiada dumna sąsiadka - Doktor powiedział że ma świetny wzrok, 10/10.
- To dobrze - odpowiada Jasio - bo gdyby musiał nosić okulary, to miałby przej***ne...
Rudym ludziom nie można ufać, rudzi to krętacze.
A, łysemu też nie można ufać, bo może być rudy.
Co nie zmienia faktu ze imiona ktore podales sa typowo arabskieZ Pakistanu to imiona sa rozne, w zaleznosci od wyznawanej religii, beda typowo arabskie jesli chodzi o muzulmanow, lub tez wlasnie takie zakrecone hinduskie, stare pakistanskie imiona zostaly wyparte przez arabskie, znajdz chociaz jednego pakistanczyka ktory ma na imie Yahya
![]()
Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniachâ W.B.Yeats
Skontaktuj się z nami