Close

Strona 132 z 338 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142182232 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 311 do 1 320 z 3379

Domyślnie

chodziło mi o to że jest droższy niż intel 330, a generalnie trudno zauważyć różnicę w szybkości.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Czy ktoś z Was wie czy w Windows 7 można uśpić poszczególne (a nie wszystkie) dyski po pewnym czasie braku aktywności? Chodzi mi o to, że SSD z systemem ma działać nieprzerwanie, natomiast pozostałe dyski (talerzowe) mają przechodzić w stan uśpienia, np. po 15 minutach. W zarządzaniu energią można włączyć tą funkcję jedynie dla wszystkich dysków. Może jakiś wpis do rejestru załatwiłby sprawę?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mofo Zobacz posta
    Czy ktoś z Was wie czy w Windows 7 można uśpić poszczególne (a nie wszystkie) dyski po pewnym czasie braku aktywności? Chodzi mi o to, że SSD z systemem ma działać nieprzerwanie, natomiast pozostałe dyski (talerzowe) mają przechodzić w stan uśpienia, np. po 15 minutach. W zarządzaniu energią można włączyć tą funkcję jedynie dla wszystkich dysków. Może jakiś wpis do rejestru załatwiłby sprawę?
    dysk na ktorym jest system nie przechodzi w stan uspienia

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Ale mofo pisze nie o dysku z systemem tylko bez.

Domyślnie

Jeżeli systemowy nie przechodzi w stan uśpienia to w porządku. Właśnie o to mi chodziło. Natomiast uśpienie konkretnych dysków też może się przydać, o ile taka funkcja w ogóle istnieje. Mam dość leciwe ssd, które planuję wymienić w najbliższym czasie. Na starym ssd umieściłbym foldery temp, moje dokumenty itp. a na nowym oczywiście system i programy. W tym wypadku sensowne by było usypianie tylko dysków talerzowych z pominięciem dwóch ssd.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    dysk na ktorym jest system nie przechodzi w stan uspienia
    Przechodzi ... choć jak system zechce coś odczytać to zaraz rozkręca dysk (ale do tego czasu potrafi moment "spać").

Domyślnie

Czyli wracamy do punktu wyjścia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mofo Zobacz posta
    Czy ktoś z Was wie czy w Windows 7 można uśpić poszczególne (a nie wszystkie) dyski po pewnym czasie braku aktywności?
    CHYBA dla każdego dysku z osobna ustawia się czas po którym mają spać (kiedyś to sprawdzałem więc głowy nie dam ... ustawiłem np. dla systemowego by szedł spać po minucie i go usypiało ... choć wstawał niemal od razu, bo jak wiadomo system wiecznie coś tam na dysku chce robić).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    CHYBA dla każdego dysku z osobna ustawia się czas po którym mają spać (kiedyś to sprawdzałem więc głowy nie dam ... ustawiłem np. dla systemowego by szedł spać po minucie i go usypiało ... choć wstawał niemal od razu, bo jak wiadomo system wiecznie coś tam na dysku chce robić).
    Raczej nie. Są jedynie ustawienia globalne dla wszystkich dysków.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Spróbuj pobawić się programikiem HDDScan.
    Medice, cura te ipsum.

Strona 132 z 338 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142182232 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów