chodziło mi o to że jest droższy niż intel 330, a generalnie trudno zauważyć różnicę w szybkości.
Szukaj
chodziło mi o to że jest droższy niż intel 330, a generalnie trudno zauważyć różnicę w szybkości.
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
Czy ktoś z Was wie czy w Windows 7 można uśpić poszczególne (a nie wszystkie) dyski po pewnym czasie braku aktywności? Chodzi mi o to, że SSD z systemem ma działać nieprzerwanie, natomiast pozostałe dyski (talerzowe) mają przechodzić w stan uśpienia, np. po 15 minutach. W zarządzaniu energią można włączyć tą funkcję jedynie dla wszystkich dysków. Może jakiś wpis do rejestru załatwiłby sprawę?
Jeżeli systemowy nie przechodzi w stan uśpienia to w porządku. Właśnie o to mi chodziło. Natomiast uśpienie konkretnych dysków też może się przydać, o ile taka funkcja w ogóle istnieje. Mam dość leciwe ssd, które planuję wymienić w najbliższym czasie. Na starym ssd umieściłbym foldery temp, moje dokumenty itp. a na nowym oczywiście system i programy. W tym wypadku sensowne by było usypianie tylko dysków talerzowych z pominięciem dwóch ssd.
Czyli wracamy do punktu wyjścia.
CHYBA dla każdego dysku z osobna ustawia się czas po którym mają spać (kiedyś to sprawdzałem więc głowy nie dam ... ustawiłem np. dla systemowego by szedł spać po minucie i go usypiało ... choć wstawał niemal od razu, bo jak wiadomo system wiecznie coś tam na dysku chce robić).
Spróbuj pobawić się programikiem HDDScan.
Medice, cura te ipsum.
Skontaktuj się z nami