Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Domyślnie W drodze na Kasprowy...

Z racj tego iż często przebywam na wyjazdach na stanie mam niestety tylko "lapka" Postanowiłem obrobić jedną fotkę na nim na próbę, co by się dowiedzieć od Was jak to wygląda.
    Nie potrafię się przekonać co do obróbki na nim...
    Czy jest wogóle sens ?
    Jak zawsze każdy komentarz mile widziany.

D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Mi się całkiem widzi, ale do tego musisz się Ty bardziej przekonać. Jedynie kadrowanie (co ja bym zrobił) to więcej miejsca osobom na dole, a mniej nic nie mówiącej góry (czyt.chmur)

Domyślnie

Nic nie obcinać! Chmury robią to zdjęcie.

Domyślnie

Też jestem zdania, że chmur nie jest za dużo, ale Jaro ma rację, że dołu ciut za mało.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Dzięki wielkie za komentarze, no cóż kadru niestety nie poprawię bo niby jak za póżno. Napewno nic nie będę obcinał z góry Wyglada więc na to, że na tym "lapku" coś tam można próbować pokazać i nie jest aż tak tragicznie.
    Pozdrawiam Jarek.

Cytat Zamieszczone przez JaroPienza Zobacz posta
    Mi się całkiem widzi, ale do tego musisz się Ty bardziej przekonać.
    Jarku mi się widzi ta fotka nawet bardzo, tylko wstawiłem ją bardziej pogladowo co by dowiedzieć się od Was jak wygląda to obróbkowo na tym moim nieszczęsnym lapku Zdjęć się trochę nazbierało, ciśnienie jest na obróbkę i pokazanie tylko nie wiem czy na tym "lapku" coś wyjdzie
    Ostatnio edytowane przez jarekf34 ; 03-11-2012 o 22:06

maniak666
    Gość

Domyślnie

Dołu -fakt, więcej nieco by się zdało. Specjalnym miłośnikiem BW nie jestem, ale są takie , które zachwycają. to niestety do nich się nie zalicza.

Domyślnie

Dół to jedna sprawa, ale kluczowy dla mnie jest brak zróżnicowania planów. Widziałbym bardziej kontrastowy PP z pozostawieniem drugiego tak jak jest i mocniejszym wyciągnięciem skał w tle. Zasadniczo materiał dobry to dalszej obróbki i dopracowania
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maniak666 Zobacz posta
    Specjalnym miłośnikiem BW nie jestem, ale są takie , które zachwycają. to niestety do nich się nie zalicza.
    Maniak czy możesz coś więcej skrobnąć, z chęcią coś poprawię tylko nie wiem w jakim kierunku. Please

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartekkw Zobacz posta
    Dół to jedna sprawa, ale kluczowy dla mnie jest brak zróżnicowania planów. Widziałbym bardziej kontrastowy PP z pozostawieniem drugiego tak jak jest i mocniejszym wyciągnięciem skał w tle.
    Kurde jakoś nie mogę się przestawić na "lapka" ale jak mus to mus Bartku zaraz spróbuję to poprawić tym bardziej, że właśnie chodziło mi o te zróżnicowanie planów, niestety nie wyszło tak jak miało być.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarekf34 Zobacz posta
    Kurde jakoś nie mogę się przestawić na "lapka" ale jak mus to mus Bartku zaraz spróbuję to poprawić tym bardziej, że właśnie chodziło mi o te zróżnicowanie planów, niestety nie wyszło tak jak miało być.
    OK...na spokojnie usiądź i zapodaj jeszcze raz - tak jak pisałem materiał wyjściowy jest BDB i można tu jeszcze poczarować
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów