Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Szkocki kościół

Zpraszam do komentowania i wytykania bledow

Domyślnie

Tym razem obróbkowo duuuużo lepiej, zwłaszcza jeśli chodzi o zielenie . Ładnie oddana faktura kamienia. Widzę natomiast jakiś problem z maskowaniem w PG. Kadr pewnie można wymyślić lepszy, ale pytanie czy dałoby się go zrealizować z obiektywem, który miałeś . Pzdr.

Domyślnie

Gratuluje swietnej pamieci Lepsza obrobka to dzieki forumowemu koledze mOSAd-owi ktory pokazal mi jak dziala lightroom Dzieki za komentarz.

Domyślnie

troche inna odslona.. lepiej czy gorzej?
    Nr 2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romek257 Zobacz posta
    (...) lepiej czy gorzej?
    ... inaczej, bardziej odrealnione

Domyślnie

Witam,
    bardzo przepraszam, ale mi nie podoba się. Dlaczego :

Kadr
    przeszkadzają krzaki i brak jakiejś takiej równowagi, nie wiem co dokładnie miało zostać przedstawione. Stanął bym zupełnie w innym miejscu i poszukał lepszego punktu widzenia, kąta. Zbyt dużo wolnej przestrzeni po prawej, która niczego nie wnosi.Wiem, że budynek, ale co dokładnie - faktura murów, styl budowy, miejsce kultu ? Ja odbieram to jako budynek w lesie.

Obróbka
    Zdjęcie naświetlone poprawnie technicznie. Osobiście widziałbym to w czerni i bieli z większym kontrastem, ale tylko dlatego, że lubię kontrast. Ogromnie przeszkadza mi filtr gradacyjny od góry - chamsko wchodzi na dach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Baart1980 Zobacz posta
    Witam,
    bardzo przepraszam, ale mi nie podoba się. Dlaczego :

Kadr
    przeszkadzają krzaki i brak jakiejś takiej równowagi, nie wiem co dokładnie miało zostać przedstawione. Stanął bym zupełnie w innym miejscu i poszukał lepszego punktu widzenia, kąta. Zbyt dużo wolnej przestrzeni po prawej, która niczego nie wnosi.Wiem, że budynek, ale co dokładnie - faktura murów, styl budowy, miejsce kultu ? Ja odbieram to jako budynek w lesie.

Obróbka
    Zdjęcie naświetlone poprawnie technicznie. Osobiście widziałbym to w czerni i bieli z większym kontrastem, ale tylko dlatego, że lubię kontrast. Ogromnie przeszkadza mi filtr gradacyjny od góry - chamsko wchodzi na dach.
    Nie ma za co przepraszac, nie kazdemu musi sie podobac co do kadru to mialem tyko 35mm i ciezko bylo cos ciekawego wymyslec. Co do obrobki i tego dachu, to bez filtra z gory tez byl ciemniejszy ale filtr rzeczywiscie to uwydatnil co akurat mi sie spodobalo. Dzieki za komentarz i odwiedziny.

Domyślnie

Jedynka już lepsza jeśli miałbym wybrać. Przydałby się mały reportaż, detale. Szeroki kąt niestety trochę zniekształcił obiekt.
    Teraz Nikon

Domyślnie

Mając 35 trzeba strzelać z większej odległości. Nieodłącznym atrybutem zdjęć architektury jest "narzędzie do prostowania" budynków.
    Słabiutko...
    NIKON

Uprawnienia umieszczania postów