Z jednym obiektywem soczewka mydli z innym nie, dodatkowo te soczewki też są różnej jakości. Jak się trafi dobrana para, to można mieć ostry zestaw albo zestaw mydlany - jak się nie trafi.
Szukaj
Z jednym obiektywem soczewka mydli z innym nie, dodatkowo te soczewki też są różnej jakości. Jak się trafi dobrana para, to można mieć ostry zestaw albo zestaw mydlany - jak się nie trafi.
Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.
Ja używałam D80 z Sonnarem 180/2.8 i adapterem z soczewką. Tragedia. Obraz jak za mgłą. Oczywiście najgorzej przy f/2.8, ale przy innych wartościach nie było dużo lepiej, a przecież skoro mam jasne szkło, to chcę z niego korzystać przy f/2.8. Teraz używam przejściówki z Psix i jakość obrazu z Sonnara na D80 to bajka![]()
Kobieta z Sonnarem też może
Mogłabyś podesłać mi jakieś namiary na tę przejściówkę? oczywiście Sonnara mam na Psix więc może warto spróbować![]()
Ja trafiłam na nią na Allegro, ale nie zawsze jest. Musisz sprawdzać. Kupiłam używaną, sporo taniejSzukaj: adapter Psix (Pentacon Six) - Nikon.
Dzieki, zauwazylem nawet ze na naszej gieldzie sie pojawil![]()
O widzisz, to jeszcze lepiej. Polecam ten adapter. Nie musisz bawić się w przejściówki z soczewką, a masz ostrzenie na nieskończoność. Obraz z tego Sonnara to coś pięknego!
D40 + M42 do makro polecam. Można kupić takie pierścienie pośrednie żeby pierwszy był do M42, a ostatni do Nikona.
D7000
D7K SB900|N24-120 f4, N35 f1.8 i kilka słoików|...i masa drobiazgów|wszystko upchane w Tamrac Velocity 8x
Skontaktuj się z nami