Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Zawieszone w chmurach...

...góry.

Witam.
    Takie wykopalisko prezentuje. Mi podoba sie w tym zdjeciu surowosc skaly zawieszonej jakby w chmurach. Nie wiadomo czy to daleko, blisko, czy na dole jest przepasc...tylko chmury. Wszystko skrywaja.

Robilem rozne podejscia obrobkowe, wiele pomyslow bylo. Wiecej swiatla, jeszcze mroczniej, BW (nie przypadlo mi do gustu) az w koncu odlozylem na pare lat.
    I tak dzisiaj sobie przegladalem...

Zapraszam.
    Wszelkie wpisy jak zawsze mile widziane.

Wersja 1300
    http://img20.imageshack.us/img20/597...0edytowany.jpg

Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Tak sobie patrzę i zastanawiam się jakby to wyglądało z szerszej ogniskowej.

W tym przypadku wielu postrzega to zdjęcie jako detal.
    Tak mi sie wydaje choć mogę sie mylić
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

Rozumiem Krzysiu kilkukrotne podejście, ale powiem Ci że ciężki kawałek góry sobie wygrałeś.
    Tytuł dobrze koresponduje z treścią, lecz samo zdjęcie niezbyt porywa. Kawałek góry w chmurach - może lepsze światło dodałoby smaczku, może konwersja do BW + winietka + podkreślenie faktury....teraz nie łykam
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pablo 77 Zobacz posta
    Tak sobie patrzę i zastanawiam się jakby to wyglądało z szerszej ogniskowej.
    (...)
    Poza tymi gorami, wszedzie jeszcze gestsze mleko

Cytat Zamieszczone przez Bartekkw Zobacz posta
    Rozumiem Krzysiu kilkukrotne podejście, ale powiem Ci że ciężki kawałek góry sobie wygrałeś.
    Tytuł dobrze koresponduje z treścią, lecz samo zdjęcie niezbyt porywa. Kawałek góry w chmurach - może lepsze światło dodałoby smaczku, może konwersja do BW + winietka + podkreślenie faktury....teraz nie łykam
    Nie no spoko, nie zawsze musi porywac, czy cos wyrywac.
    To co widac to juz ostateczna wersja obrobkowa.
    ...Jakos tak nie chcialem na sile kombinowac (np robilem sporo wersji jasnosci chmur itp).
    Spodobal mi sie po prostu klimat surowych gor zawieszonych w chmurach bez wyraznych punktow odniesienia.

Nie uwazam tego zdjecia za jedno z moich naj...ale lubie na nie czasem popatrzec i mnie zatrzymuje na dluzej.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Poza tymi gorami, wszedzie jeszcze gestsze mleko

Nie no spoko, nie zawsze musi porywac, czy cos wyrywac.
    To co widac to juz ostateczna wersja obrobkowa.
    ...Jakos tak nie chcialem na sile kombinowac (np robilem sporo wersji jasnosci chmur itp).
    Spodobal mi sie po prostu klimat surowych gor zawieszonych w chmurach bez wyraznych punktow odniesienia.

Nie uwazam tego zdjecia za jedno z moich naj...ale lubie na nie czasem popatrzec i mnie zatrzymuje na dluzej.
    Krzysiu - grunt to być zadowolonym z efektu końcowego. Reszą nie należy się przejmować
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Uprawnienia umieszczania postów