Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Plenerowe początki

Witam,

Forum przeglądam, czytam, zdjęcia podziwiam już dość długo...do tej pory nie udzielałem się w ogóle, jednak z racji miesięcznego L4 i przymusowego leżakowania w domu postanowiłem to zmienić
    Także przy okazji mojej pierwszej "wrzutki" chciałbym wszystkich przywitać!
    Jestem typowym amatorem, który głównie pstryka zdjęcia 15 miesięcznemu brzdącowi do domowego albumu, także proszę o łagodny wymiar kary
    Parę fotek z pleneru, poczynione przy okazji tegorocznego ślubu brata.
    Proszę o ocenę głównie kadrów i kolorystyki, konstruktywna łagodna krytyka mile widziana
    1.
    2.
    3.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    x70|x-pro2+xf16+xf23+xf56+xf90

Domyślnie

miałeś jakąś atrakcyjną asystentkę?
    nic

Domyślnie

Żadnej asystentki, tym bardziej asystenta nie miałem

Domyślnie

żółty zafarb na niektórych zdjęciach
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slivus Zobacz posta
    miałeś jakąś atrakcyjną asystentkę?
    Chyba jednak tak na większosci młodzi patrzą właśnie na nią, panna młoda z potencjałem, ale nie do konca wykorzystanym...

Domyślnie

Chyba tylko na jednym zdjęciu patrzą się w kierunku fotografującego. Na pozostałych zdjęciach, rozglądają się po bokach... tak mialo być? . Ktoś stał obok? W kwestii obróbki, to dla mnie jakoś za ciepło, za dużo żółci na twarzach, na kilku ujęciach za ciemne. W takich sytuacjach przydaje się blenda. Kadry i miejsce wykonania zdjęć - jak dla mnie OK.
    D700+Grip
    N28 1,8G | N50/1,8D | N85/1,8D | SB 700

D5200+18-55

Domyślnie

Na 8, co się dzieje na plecach i karku pani młodej?
    D700, S24-105/4 ART.

"...the first thing that you want, will be the last thing you'll ever need"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KamilM Zobacz posta
    Chyba tylko na jednym zdjęciu patrzą się w kierunku fotografującego. Na pozostałych zdjęciach, rozglądają się po bokach... tak mialo być? . Ktoś stał obok? W kwestii obróbki, to dla mnie jakoś za ciepło, za dużo żółci na twarzach, na kilku ujęciach za ciemne. W takich sytuacjach przydaje się blenda. Kadry i miejsce wykonania zdjęć - jak dla mnie OK.
    Raczej tak nie miało być, ale młodzi patrzą w stronę głównego fotografa. Ja tylko skorzystałem z okazji i za jego zgodą chciałem trochę popstrykać, nie chciałem mu wchodzić w kadry itp. itd. dlatego pstrykałem gdzieś z boku, stąd wyszło jak wyszło:/
    Cytat Zamieszczone przez arwic Zobacz posta
    Na 8, co się dzieje na plecach i karku pani młodej?
    No jakoś tak nieszczęśliwie wyszło, światło, cienie i wygląda jak wygląda:/ niestety moje zdolności obróbkowe są na poziomie 1% i nie umiałem tego się pozbyć.
    Cytat Zamieszczone przez Tomek Konopka Zobacz posta
    żółty zafarb na niektórych zdjęciach
    Też miałem takie wrażenie, stąd prośba o ocenę kolorów.

Czyli ogólnie źle czy bardzo źle?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leighadams Zobacz posta

Czyli ogólnie źle czy bardzo źle?
    Ogólnie żółty zafarb bardzo psuje odbiór tych zdjęć. A kadrowo - jak cie mogę!

Domyślnie

Skoro można pomarudzić...
    1 i 2) bardzo fajna, może bym 2 wyprostował, ale to Twoje zdjęcie i Twój gust, a o gustach się nie dyskutuje.
    3) poszło w zielone (skóra i włosy młodej)
    4) głowa młodego z jednej strony prześwietlona, z drugiej "bura", refleks na okularach
    6) padłeś ofiarą pomiaru matrycowego , ale programowo coś z tym chyba jeszcze zrobi
    7 i 8 ) skóra młodej i paprochy na marynarce młodego
    9) szkło dało ciała, koszmarna aberracja + mini tęcza
    10) dłoń młodej wygląda jak u 50-cio latki, może spróbuj z innym ułożeniem w celu uzyskania gładkiej skóry.
    GO, aberracja
    11) mina młodego bezcenna
    13 i 14) jak wyżej koledzy napisali, za żółto

To na tyle marudzenia. Natomiast z mojego punktu widzenia, masz pomysł na zdjęcie i to się liczy, bo technika i obróbka przyjdzie z praktyką. Brawo za wklejkę na forum, ja na tyle odwagi jeszcze nie mam
    D700, S24-105/4 ART.

"...the first thing that you want, will be the last thing you'll ever need"

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów