Close

Strona 81 z 681 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131181581 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 6809

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Redskull Zobacz posta

AF jest do tyłu nawet w porównaniu z D700. Cena wyjściowa bardzo podobna. Piszą to wszyscy testujący i zwracają uwagę na mniejszą wygodę fokusowania, ale ok-oni się nie znają Ty jesteś wyrocznią!

Wg mnie brakuje wygody obsługi. Mniejsze body, potrzeba zakupienia gripa, gorsze wyważenie sprzętu, zmiana guzikologii (moim zdaniem utrudnia to pracę, ale nie jest nie do przeskoczenia). Opierając budowę zestawu na kwocie 20tyś zł to lepiej je wydasz jak kupisz D800. CHYBA, ŻE CENA D600 spadnie do 6000zł. Wtedy nie mamy o czym rozmawiać.
    zapewniam Cię, że af nie jest w tyle za d700 pod względem precyzji i szybkości działania. Zapraszam na testy.

Co do drugiego akapitu - kupując znacznie droższe d800 jesteś również skazany na zakup jeszcze droższego gripa, gdyż korpus ten, a zwłaszcza jego grip jest równie niewygodny i płytki co d 600...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Byłem pomacać i powiem że bardzo podoba mi się praca lustra, nie wierzga tak jak D700.
    Na punkcie rozmiaru też nie mam kompleksów, nie muszę mieć dużych aparatów
    To jest świetny aparat podróżniczy żeby nie wyróżniać się zbytnio z tłumu, a grip tak czy siak warto kupić.
    AF w połączeniu z N24-70 nie ma się czego wstydzić.
    Rozmieszczenie punktów bez szału ale żeby to był jakiś wielki problem dla puszki entry level FF to nie powiem. Zwłaszcza mając na uwadze relację ceny do jakości obrazu kładącą na łopatki D3x. Jakość za którą rok temu trzeba było wybulić >20kpln
    IMHO to zgrabny szybki aparacik, a po dokupieniu gripa, przy podwójnym slocie karty na backup staje się bdb narzędziem dla w/w kotleciarzy.
    Kryhu
    Z6II | Z50 | D700 | N28/1.4e | S50/1.4 | N85/1.4g | Z24-70/2.8s | N200/2vr | Z16-55 |

Domyślnie

Mam wrażenie, że rozmowa z Tobą to żenada (chyba Twoje ulubione słowo)
    Żenadą nie jest już nawet to że nie rozumiesz tego co ludzie do Ciebie piszą. Żenadą jest to, że nie rozumiesz nawet tego co sam piszesz.

AF jest do tyłu nawet w porównaniu z D700. Cena wyjściowa bardzo podobna. Piszą to wszyscy testujący i zwracają uwagę na mniejszą wygodę fokusowania, ale ok-oni się nie znają Ty jesteś wyrocznią!
    Logiczne, w końcu to aparat pozycjonowany przez producenta niżej niż D700. Napisałem to wcześniej, czego tu jeszcze nie rozumiesz?

D700 - cena wyjsciowa 2999$
    D600 - cena wyjściowa 2099%

Faktycznie, bardzo podobne. W obu liczbach jest dwójka i dziewiątka.
    A to że D700 kosztował kiedyś tyle co teraz D600 w przeliczeniu na złote ze względu na taki a nie inny kurs dolara raczej nie ma tu znaczenia bo nie w tym problem. To że teraz kosztuje tyle ile kosztuje ze względu na wietrzenie magazynów raczej też. Ale czego się spodziewać. Nie dość że nie rozumiesz tekstu pisanego to masz jeszcze jak widać problemy z dodawaniem i odejmowaniem na poziomie szkoły podstawowej. W końcu 2999 i 2099 to w zasadzie to samo.

Wg mnie brakuje wygody obsługi. Mniejsze body, potrzeba zakupienia gripa, gorsze wyważenie sprzętu, zmiana guzikologii (moim zdaniem utrudnia to pracę, ale nie jest nie do przeskoczenia)
    Przeczytałeś to co napisałem we wcześniejszych postach w dyskusji? Jeśli tak, to chyba nie zrozumiałeś - nic dziwnego. Patrz wyżej.

. Opierając budowę zestawu na kwocie 20tyś zł to lepiej je wydasz jak kupisz D800. CHYBA, ŻE CENA D600 spadnie do 6000zł. Wtedy nie mamy o czym rozmawiać.
    To logiczne, w końcu D800 to lepszy aparat. Gdzie ja wspominałem że D600 jest lepszy od D800??

A nie ma takich kompaktów na rynku ? Słyszałeś o Audi A3, Lexusach IS, Mercach klasy C i innych ? Ale co ja tam wiem...
    Faktycznie , za wiele to Ty nie wiesz co udowodniłeś już wcześniej a i także teraz, bo Mercedes C to samochód segmentu D a w zasadzie compact executive car, która zalicza się do segmentu D ale nigdy C.. Przede wszystkim to nie czytasz tego co napisano i się ciskasz. Owszem, kompakty premium istnieją ale przecież nie wspominałem o nich tylko o klasycznym C i różnicy pomiędzy samochodem klasy D oraz dodatkowo w klasie premium. Trudno spodziewać się po Corolli wyposażenia czy komfortu nawet wyżej wspomnianego Mercedesa C.
    Ostatnio edytowane przez Bechowiec ; 28-09-2012 o 14:59

Domyślnie

ale cena d800 nadal jest niezrównoważona - co wynika z popytu i braku podaży od wypuszczenia. realnie cena RRP jets dla d800 20% wyższa niż d600 i tak się to ułoży na rynku za chwil kilka. więc realnie pewnie będzie to 7k za d600 i niecałe 10k za d800
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

może było: http://scottkelby.com/2012/my-first-...ther-new-gear/
    kelby wypowiada się fotkami nt. d600 w sporcie
    cykada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Poza tym cóż się tak uparliście na te "mocne punkty" ? Przecież takie utyskiwania były już przy wcześniejszych FF Nikona. Chętnie przytoczyłbym setki narzekań, jakie to wąskie są pola AF w nowym D700, D3 itd itd...
    Całkowicie się z Tobą zgadzam.Poza tym w D700 af miał problemy na bocznych polach po podpięciu jasnej stałki typu 85mm.Ja sam rzadko kiedy je wykorzystuję przy reporterce.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kryhu Zobacz posta
    AF w połączeniu z N24-70 nie ma się czego wstydzić.
    moje odczucia są nieco inne :/
    mam wrażenie, że reakcja jest wolniejsza niż z d700 jak i z d800 (nie miałem okazji porównać na miejscu ale kilka razy się bawiłem)
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Wydaje mi się, że najtańszy sposób by kupić d600 w Europie:
    http://www.toppreise.ch/index.php?se...n+d600&sRes=OK

Nawet samochodem czy tanimi liniami dla 1 sztuki by się opłaciło. Ewentualnie zgadać się na forum, zrobić akcję i prywatny import kilku sztuk. Na dzień dzisiejszy wychodzi ok. 7 tys. z korpus.
    Teraz Nikon

Domyślnie

Najczęściej pojawiające się słowa w tym wątku to "żenada" i "żart".

D600 nie jest, jak rozumiem następcą D700, wiec nie musi być od niego lepszy, mimo, iż jest nowszy. D600 w zamyśle Nikona, otwiera nowy segment "FX dla mas" i tak powinien być traktowany.

To że Nikon ma inna definicję "mas" niż my, to z pewnością nie jest problem Nikona.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemo7 Zobacz posta
    Wydaje mi się, że najtańszy sposób by kupić d600 w Europie:
    http://www.toppreise.ch/index.php?se...n+d600&sRes=OK

Nawet samochodem czy tanimi liniami dla 1 sztuki by się opłaciło. Ewentualnie zgadać się na forum, zrobić akcję i prywatny import kilku sztuk. Na dzień dzisiejszy wychodzi ok. 7 tys. z korpus.
    No tak... szwajcarzy są biedni więc płacą tylko 7.6% VATu, my mamy zieloną wyspę więc możemy płacić 23%

edit: sorki - podnieśli im. teraz płacą 8%. Nam pewnie też podniosą i od nowego roku będziemy płacić 24 albo 25%
    Ostatnio edytowane przez Pawel Pawlak ; 28-09-2012 o 15:28
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Strona 81 z 681 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131181581 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów