Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez danielz Zobacz posta
    A masz dobrze skalibrowany monitor?...
    No jakis czas temu wisial na nim ColorMunki
    Problem jest taki, ze jesli wg Passporta dostaje takie mega cieple kolory to mam takie same na wydrukach.
    body | stałki | 3xSB | 5xYN | RF-602 | Pixel King |

Domyślnie

Może profil do passporta masz źle zrobiony, dziwne to, u mnie i passport i karta dają takie same wyniki.

Domyślnie

Hehe... to teraz ze tak powiem powrót do rzeczywistości... Obrób tak 200 fotek ... Polecam szara kartę lub dla bardziej ambitnych Passporcik:

Pipetowanie, tworzenie profilu a później już tylko sama przyjemność....

zawsze komuś coś się nie spodoba... nie każdy robi 500 fot na jednym posiedzeniu w tych samych warunkach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Może profil do passporta masz źle zrobiony, dziwne to, u mnie i passport i karta dają takie same wyniki.
    Profil robie wtyczka dla LR. Pojawia sie komunikat, ze utworzono z sukcesem. Tutek jak taki profil stworzyc widzialem gdzies na stronie XRite. Nie wiem co jeszcze moge robic zle. W warunkach studyjnych jest w miare ok ale w plenerze (na czym mi glownie zalezalo) nie sprawdza mi sie to. Byc moze wina jest gdzies po mojej stronie, nie wiem.
    W kazdym razie wiekszosc problemu z kolorem skory zalatwilo mi blyskanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkmajin Zobacz posta
    zawsze komuś coś się nie spodoba... nie każdy robi 500 fot na jednym posiedzeniu w tych samych warunkach
    Oj nie, nie... Mi czytko odpowiada... To super metoda dla jednego zdjecia... Ale jest powolna i raczej nie do skopiowania na pare fotek... co oznacza, ze kazde zdjecie musimy obrabiac w ten sam sposob... Przy obrabianiu np 30 fotek jest to strata czasu...

Domyślnie

Profil w studio

W pelnym sloncu

W pelnym sloncu przysloniete bleda

I slonce za chmurka

Ale tobie pewnie chodzi o takie ocieplenie
    Tylko ze to ostatnie zrobione pod namiotem z foli, faktory worka do ziemniakow.... I to wlasnie ta filia dala taki kolor

Domyślnie

Profil w studio

W pelnym sloncu

W pelnym sloncu przysloniete bleda

I slonce za chmurka

Ale tobie pewnie chodzi o takie ocieplenie
    Tylko ze to ostatnie zrobione pod namiotem z foli, faktory worka do ziemniakow.... I to wlasnie ta filia dala taki kolor
    No wlasnie... w sumie pieknie byloby, gdyby za pomoca Passporta mozna bylo wyeliminowac zafarby. Np zielony zafarb jesli robimy wsrod drzew na ktore swieci slonce.

Domyślnie

Sposób fajny ale zauważyłem 1 mankament - na zdjęciu które testowałem punkt wyszedł mi w miejscu bardzo jasnym (około 251 251 253 w RGB) - w takim wypadku gdy użyjemy środkowej pipety w "levelsach" powstanie potwór. Podejrzewam, że podobny problem pojawi się gdy punkt wyjdzie blisko czerni
    Rozwiązanie jest proste:
    -tworzymy dodatkową warstwę "levels"
    -używamy dolnego suwaka, by z naszego "prawie białego" lub "prawie czarnego" zrobić "mniej więcej szary"
    -wtedy dopiero na właściwej warstwie "levels" używamy środkowej pipety w wyznaczonym wcześniej punkcie, a tamtą drugą stworzoną dla uzyskania szarego usuwamy

Jeżeli powyższe nie powinno się dziać albo coś źle robię to mnie poprawcie
    | FB | BLOG |

Domyślnie

Coś mi tutaj śmierdzi wycinkiem lekcji z książki: 7 punktów SCOTT KELBY

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów