Szukaj
Pełnia dała niezłego czadu. Sporo czasu tam spędziłeś. Nie wiem co znajduje się po prawej stronie, ale jeśli tam jest tylko morze to myślę, ze warto było przesunąć obiektyw w tamtą stronę, co by pozbyć się świateł miasta, a i same ruiny byłyby wtedy ciekawiej wykadrowane.
Pozdrawiam! =]
...zerknąłem jeszcze na Twilight Calculator, bo ta poświata po prawej nie dawała mi spokoju i jeśli się nie mylę to tam gdzieś niedaleko (poza kadrem) był Księżyc (co też widać na niebie, gwiazdy ostro przyćmione jego blaskiem), więc rozumiem takie kadrowanie, niemniej jednak myślę, że bez miasta byłoby ciekawiej (nawet kosztem gwiazd).
Pzdr! =)
Zdjecie, zdjeciem panowie... ale bezchmurne niebo w Szkocj; to dopiero jest czad!
Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.
Świetnie wyszło,podzielam zdanie Adama odnośnie świateł miasta,ale i tak jest bomba-robi wrażenie!![]()
Adamie, mój imienniku, nie mylisz się. Pierwotnie kadr miał być inny (zamek miał być umieszczony centralnie, tak aby uniemożliwić wejście w kadr miasta Stonehaven), jednak księżyc pokrzyżował mi plany i musiałem przemieszczać się po klifach bardziej w prawo od zameczku. Tak musiałem balansować pomiędzy księżycem z prawej i poświatą miasta z lewej, dlatego taki kadr. Dzięki wielkie za chwilę refleksji i napisaniu kilku słów do zdjęcia. Pozdrawiam
D800 | D750 | N14-24 | N50 1.8G | N85 1.8G | 70-200 2.8G VR II | TC-20E III | MANFROTTO 055XPROB & MH055M0-RC4 | NiSi
Skontaktuj się z nami