Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Sezon na rzepak

Domyślnie Sezon na rzepak

Popełniłem ostatnio takie coś:

Fotografowie krajobrazów - kłaniam się nisko i proszę o rady, co jest nie tak, jak powinno być.
    Pozdrawiam
    Tomek
    Puszka, statyw i negatyw - takie kiedyś były czasy, a dziś to same cyfrasy...

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Przeładne. Same zachwyty

Domyślnie

Dla mnie całość świetna.
    Nikon

Domyślnie

ale pikny rzepak u mnie jeszcze nie jest w takim stadium "rozwoju", dopiero zaczyna kwitnąć

Troszkę przesadziłeś z kolorami może saturacją za mocno "zdziebka" podjechałeś. Ta trawa i to zboże za zielone, a rzepak za żółty.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28
    Troszkę przesadziłeś z kolorami może saturacją za mocno "zdziebka" podjechałeś. Ta trawa i to zboże za zielone, a rzepak za żółty.
    Cytat Zamieszczone przez Nemeth
    Kompozycja ladna. Kolory juz nie.
    Na mój gust to tak właśnie powinno być. Rozumiem że malarskość sceny była kreatywnym zamierzeniem Tomka. Zwróć uwagę na soft-focus na zdjęciu. Soft-focus pasuje bardzo dobrze do zastosowanych kolorów. Reporterski realizm nie był celem tego zdjęcia..

Domyślnie

kolory sa slabe - widzialem dzis rzepak i nie zawsze ograniczanie kolorow jest zaleta.
    powiem wprost
    gdyby rzepak mial byc taki to by byl i tyle.
    widz nie musi sie zastanawiac dlaczego autor zastosowal taka a nie inna kolorystyke. skoro jest spor o kolory czy moze raczej watpliowsci to moze znaczyc ze kolorystyka jest zle dobrana ( lub na sile) i nie kupuje sie tego tak od reki.
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Bardzo ładne
    Pozdrawiam Tomasz
    D-7000, D-80, F-601m, N18-105dx VR, N18-70dx, N70-300VR, SB-800, kilka sowieckich słoików

Domyślnie

Dalbym nieco szerzej.

btw, http://www.sacharow.republika.pl/pejzaz.html
    IMHO ciekawe
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Na mój gust to tak właśnie powinno być. Rozumiem że malarskość sceny była kreatywnym zamierzeniem Tomka. Zwróć uwagę na soft-focus na zdjęciu. Soft-focus pasuje bardzo dobrze do zastosowanych kolorów. Reporterski realizm nie był celem tego zdjęcia..
    Rozumiem ze wiesz co autor mial na mysli ?

Kolory sa sztuczne. Malarskosc bylaby wrecz cudna tej sceny - bo kompozycyjnie jest poprawnie - gdyby nie te kolory...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów