Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez error Zobacz posta
    Acronis True Image Home 2012 sam używam i polecam, ma duże możliwości.
    +1

Nie wiem czy jest on "najlepszy", ale używam od lat do zabezpieczania PC-tów i nie miałem nigdy problemów. Wręcz przeciwnie
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szabuk Zobacz posta
    Podaję linki dla zainteresowanych - programy są za free.

Dyski Seagate - DiscWizard: http://www.seagate.com/support/downloads/discwizard/
    Dyski Western Digital - Acronis True Image WD Edition: http://support.wdc.com/product/downl...l.asp?swid=119

Jak Pisałem wcześniej - jest to Acronis True Image - tylko ma trochę mniejsza funkcjonalność niż płatna edycja Home. Z tego co pamiętam to nie ma np eksploatora obrazów - tzn nie można wyciągać pojedynczych plików ze zrobionych kopii dysków/partycji. Natomiast klonowanie i przywracanie dysków/partycji jest w pełni funkcjonalne. Obraz (nawet partycji systemowej) robi w tle - nie potrzebuje restartu systemy dla zrobienia kopii. XP-eka z obrazu (na płytach DVD) przywracałem w ciągu ok. 15-20 minut.
    Jeszcze znam jeden darmowy program do robienia kopi dysków/partycji - Paragon Backup & Recovery Free. Tego co prawda osobiście nie używałem, ale ludzie też go chwalą. Firma znana z doskonałego menedżera partycji - Paragon Partition Managaer (jest też wersja free) - używam, polecam.
    Dzięki za linki

Domyślnie

Używam Clonezilli - darmowa i dobrze działa. Polecam ściągnąć sobie obraz Linuksa ze strony http://partedmagic.com - zawiera Clonezillę i inne narzędzia dyskowe, a dodatkowo w trakcie robienia obrazu dysku można odpalić przeglądarkę i poprzeglądać Internet Przy dysku SSD tej wielkości sugerowałbym zrobić obraz całego dysku po nowej instalacji systemu i programów, a potem pliki umieścić na karcie pamięci czy pendrive, na którym jest bootowalna wersja parted magic - dzięki temu mamy (ja mam) ratunkową kartę SD (16GB karta, w której zepsuł się dzyndzel od lockowania karty - zawsze się ustawia na lock przy wsuwaniu do slotu, a w ten sposób jeszcze się do czegoś przydaje), z której w razie czego odpalam system (parted magic) i przywracam system na laptopie.

PS. Polecam po instalacji systemu i programów zrobić obraz dysku, a oddzielnie notować sobie można wprowadzane zmiany - potem np. po miesiącu przywracamy obraz dysku i dodajemy te zmiany, które chcemy mieć na stałe i robimy "obraz dysku v2" - i tak w kółko. Dzięki temu można mieć naprawdę dopracowany system, którego "czas życia" to zaledwie kilka godzin.

Domyślnie

W Windows 7 masz backup gratis. Ja przenosiłem cały system na nowy dysk i wszystko poszło sprawnie.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    W ... masz ... gratis.
    ...
    Nie masz nawet pojęcia, jak mnie irytuje i jednocześnie śmieszy takie podejście do życia.

Takie poszukiwanie gratisów, niczym nie przymierzając, bezpański piesio, który węszy za gratisami od śmietnika do śmietnika.

Jednocześnie zawsze staje mi wówczas w pamięci obraz Travolty grającego postać taksówkarza w filmie "I kto to mówi?", który to hipotetycznie również miał przynosił do domu różne gratisy.

Trzeba moim zdaniem żyć tak, jakby nie istniały żadne gratisy, wyprzedaże, czy inne marketingowe tricki, tylko zaspokajać swoje potrzeby w sposób naturalny i przyrodzony gatunkowi homo sapiens, z należną rozumnym godnością.

Jeśli istnieją darmowe rozwiązania tak wygodne jak Active@ Boot Disk, to bardzo proszę o info, bo byłby to w sumie ewenement w świecie, gdzie za wszystko co dobre i niezawodne trzeba słono płacić.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Jeśli masz W7 to po co cokolwiek kupować czy ściągać za darmo i zasmiecać system?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    W Windows 7 masz backup gratis. Ja przenosiłem cały system na nowy dysk i wszystko poszło sprawnie.
    faktycznie jest coś takiego. Sprawdzę jaką to ma funkcjonalność
    (gdzieś mi mignęło w stylu "kopia zapasowa", ale .... )

Domyślnie

Jest coś takiego i działa bardzo sprawnie. Nie ma potrzeby zakupu / instalowania dodatkowego oprogramowania.
    Pozdrawiam
    Robert Błaszczak
    http://www.blaszczak.pl

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Sens jest, jako że ja za pomocą Active@ Boot Disk, przywracam dysk z kopii zapasowej w 10-15 minut.

Ciekaw jestem ile to zajmie narzędziu z siódemki?

Poza tym, gdy Wam kiedyś gwałtownie coś zamiesza w dysku, to oprócz backupu, dobrze jest mieć dostęp i do innych narzędzi, co zapewniają właśnie kombajny w rodzaju Active@ Boot Disk.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

ja korzystam z Keriver 1-Click Restore Free. Polecam
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów