Close

Strona 45 z 102 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 1011

Domyślnie

Hej,

Wróciłem dziś z Krety gdzie miałem tylko n28mm 1.8 i uważam że szkło świetnie sobie poradziło. Jest wystarczająco szeroko żeby widoczek złapać, jakieś zbliżenia (mam cykady fajne ) i ogólnie sytuacyjne zdjęcia. Af rzadko pudłuje jak tylko dokupię transfer na serwerze to wrzucę reportaż z 28 i coś z wakacji... no i dorzucę zdjęć w tym wpisie o N28mm 1.8

Domyślnie

Dla chcących kupić to szkiełko.Byłem ostatnio w NPS w Starym Browarze (Poznań dla tych którzy nie wiedzą ) i Pan oznajmił,że szkiełko jest na zamówienie w cenie....2499 .

Domyślnie

Witajcie

Zapraszam na http://www.blog.radziszewski.eu/2012...mm-f1-8g-test/ właśnie dorzuciłem okolo 40 zdjęć z wakacji w tym roku - jako że N28 1.8 był moim jedynym szkłem na wczasach to wszystkie zdjęcia z niego pochodzą. Jedynie cykada była kadrowana bo aż takiego zbliżenia szkło nie robi Oczywiście exif zostawiłem. Pozdrawiam

Domyślnie

Fotki z krety bardzo ładne, dużo grzebałeś w kolorach? Czy takie kontrastowe jest to szkiełko?
    FX - 28 - 50 - 135

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toto5 Zobacz posta
    Fotki z krety bardzo ładne, dużo grzebałeś w kolorach? Czy takie kontrastowe jest to szkiełko?
    Wszystkie zdjęcia z krety na http://www.blog.radziszewski.eu/2012...mm-f1-8g-test/ są po poprawie kontrastu jako że .nef jest dość mdły. Ale jako ciekawostkę powiem że w sumie zrobiłem około 100 zdjęć i żadne nie jest przestrzelone lub nie trafione... na ślubach jest nieco gorzej z racji gorszego światła w pomieszczeniach... pozdrawiam i zmykam na ślub z 28 w dłoni

Domyślnie

Fajne zdjęcia wakacyjne. Widać 28 mm w praktycznym zastosowaniu, co i gdzie da się sfotografować. Wszystko wygląda bardzo przyzwoicie. Nie widzę niepokojących objawów na pierwszy rzut oka. Jakiegoś wrednego bokeh, czy aberracji. No właśnie i tu pytanie. W jakim sofcie były wywoływane zdjęcia i czy patrzyłeś na aberracje oraz celowość ich usuwania?

PS. Jedno zdjęcie jest nietrafione jednak. Portret z panią domu opartą o drzewo. Kolejne morskie także chyba. Nie jako zarzut, tylko tak sobie gawędzę...
    Tak sobie przeglądam dalej. I coraz więcej zdjęć z ostrością przed obiektem chyba. Prawie wszystkie z piękną panią w szczególności. Ale i z chłopakiem także, a to ostrzejsze ogrodzenie, a to cebule. Co prawda mamy dzięki temu mięciutkie kontury ludzi, ale ja tam tak bezkrytyczny co do kalibracji bym nie był.

A obiektyw sobie kiedyś kupię. Podoba mi się głębia i ta szerokość kąta.
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 02-08-2012 o 13:20

Domyślnie

dla chcących to szkiełko z Podbeskidzia,. widziałem je ostatnio w gablocie FJ B-Biała leżało i czekało na przygarnięcie (tylko ceny nie pamiętam
    do Radka R. - to była-moja D700tka, tak Ci dzielnie służyła na Krecie?

Domyślnie

po zdjeciach wydaje mi sie, że jest lekko mydlany na dalsze odległóści (przy f1.8 ) , zachowuje sie barzo podobnie jak 35/2 na pełnej przysłonie. Sprostujecie moje spostrzeżenia.
    .........

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    dla chcących to szkiełko z Podbeskidzia,. widziałem je ostatnio w gablocie FJ B-Biała leżało i czekało na przygarnięcie (tylko ceny nie pamiętam
    do Radka R. - to była-moja D700tka, tak Ci dzielnie służyła na Krecie?
    Tak dokładnie twoja tym razem - moja stara D700 po tym sezonie musi pojechać do serwisu na czyszczenie i wymianę gum bo w zasadzie odpadają wszystkie A w twojej wszystko się ładnie trzyma...

Co do zdjęć z Krety http://www.blog.radziszewski.eu/2012...mm-f1-8g-test/ i ostrości ja nie kalibrowałem szkła w zasadzie żadnego bo ile razy kalibrowałem to po czasie znów mi się wydawało że ostrość nie tam gdzie chciałem i wył. kalibrację. 28mm ustawia ostrość bdb w większości przypadków błędy w ostrości nie wynikają z winy szkła tylko mojej - np. na krecie było w tym roku wyjątkowo gorąco i po prostu często foty strzelałem na szybko bez jakiejkolwiek przykładania się do znalezienia dobrego pomiaru ostrości dla AF.

W najbliższym czasie na bloga wrzucę materiał ślubny z 28mm gdzie trzeba powiedzieć że szkło działa znakomicie ze wsparciem af z lampy (sb800).

Strona 45 z 102 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów