Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Johnny :)

Domyślnie Johnny :)

To jest jedna z moich pierwszych fotografii na forum, a pierwsza w tej kategorii Zdjątko uchwycone z zaskoczenia... i nie bijcie za kompozycję się dopiero uczę...

No dobra :P Zdjąłem fotkę macie rację, że nie ma co tu śmiecić
    Nikon D70s | N 18-70 | N 70-300 | N 50 1.8 | SanDisk ExIII 4+1GB

...i oczywiście wielkie zamiłowanie

pebees
    Gość

Domyślnie

Zdejmij to zdjęcie szycbiutko, szybciej, niż ja zdejmuję swoje. Poważnie

Domyślnie

hmmm...
    5D, 28 1.8, 17-35 2.8-4, 50 1.4, 85 1.8

Domyślnie

do takich zdjec nie potrzeba nauki. . ..

No dobra powiem juz: wstawiaj zdjecia ktore przedstawiaja naprawde cos oryginalnego, cos co w jaki kolwiek sposob przyciąga oko. 90% amatorów wybiera od jednego do kilku zdjec z kazdej sesji i zasmieca serwisy internetowe. Nie tedy droga. Czasami wyjdzie JEDNO ZDJECIE po kilku tygodniach focenia badz miesiacach.

Domyślnie

Weź modela w plener, niech go ładnie oświetli, wybierz ładne tło, pstryk.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Weź modela w plener, niech go ładnie oświetli, wybierz ładne tło, pstryk.
    Nie słuchaj Canoniarza !@

Weź modela w plener, niech go ładnie oświetli, wybierz ładne tło, nie pstryk tylko pyk
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Moja propozycja. Postaw nacisk, aby ukazać modela w jak najbardziej korzystnym świetle zarówno metaforycznie, jak i dosłownie. Może niekoniecznie od razu w plener, ale warto wykorzystać światło zastane, nawet z okna. Błyskanie w oczy z lampy przy aparacie niezmiernie rzadko daje dobre efekty w portrecie. Jeśli już musi to być lampa wpięta w body, tudzież wbudowana - warto pomyśleć nad zmiękczeniem wulgarnego światła, jakie daje. Pomysłem może być błysk przez kartkę papieru; idąc dalej, mały, nadmuchiwany softboksik lub inne, wymyślne modyfikatory światła, choćby Stofena.

Uprawnienia umieszczania postów