Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Z Trzech Koron

Domyślnie

Rewelacja, zdjęcie dopracowane pod każdym względem No i gratuluje świetnego wyciągnięcia promieni

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luki29 Zobacz posta
    większość wyciągnąłem HSL-em
    Czyli jak? Jakas mala podpowiedz?
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deemes Zobacz posta
    wnioskuję że to był rawek rzecz jasna, i wcale nie tak dużo tej obróbki, raczej wyciągnąłeś po prostu cienie i detal, czy się mylę? tak czy inaczej produkcja bardzo bardzo udana
    Dokladnie tak robie zdjecia......moja obrobka na tym polega....i oczywiscie kontrast

W powiekszeniu jest efekt i naprawde mis ie podoba, w tej malej wersji nie wiedzialem co powiedziec, poza "slabe zdjecie", ale w duzym rozmiarze robi robote!

Sebek, bo to matryca CMOS a z tego mozna ciagnac....na CCD bylo gorzej i wywalalo szumy, ale CCD mna swoja magie ktorej za chiny nie osiagniesz na CMOSie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    ...
    Sebek, bo to matryca CMOS a z tego mozna ciagnac....na CCD bylo gorzej i wywalalo szumy, ale CCD mna swoja magie ktorej za chiny nie osiagniesz na CMOSie
    Doczytałem co to CMOS http://pl.wikipedia.org/wiki/CMOS i CCD http://pl.wikipedia.org/wiki/Matryca_CCD, ale jak to się ma do ekspozycji z tego wątka? Mógłbyś rozwinąć proszę? Bo bardzo to ciekawe co piszesz lecz nie zrozumiałe dla laików, przypominam iz na tym forum poza specjalistami z branży są także stolarze, ślusarze, no i piekarze, dla których CMOS i CCD znaczy tyle co "deprecjacja" czy "efeberyczny" itp.)
    Aparat, jakieś obiektywy i torba używana.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastianito Zobacz posta
    Czyli jak? Jakas mala podpowiedz?
    HSL - Hue, Saturation, Lightness. W LR masz opcję podkręcania kolorów w tych trzech wariantach osobno lub wszystkie naraz. Moim zdaniem jedno z lepszych narzędzi w LR.
    D700, SY14 2,8, N28 1,8G, N50 1,8G, N70-300 VR G... i totalny brak czasu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez staroszc Zobacz posta
    HSL - Hue, Saturation, Lightness. W LR masz opcję podkręcania kolorów w tych trzech wariantach osobno lub wszystkie naraz. Moim zdaniem jedno z lepszych narzędzi w LR.
    W Adobe Camera Raw też jest HSL - czwarta zakładka: HSL/Skala szarości; Barwa,Nasycenie,Luminacja. Szczerze to jeszcze tego nie używałem ale teraz zaczne Luki29 udowodnił, że te suwaczki potrafią naprawdę wiele
    Aparat, jakieś obiektywy i torba używana.

Domyślnie

Czyli juz moje tlumaczenie HSL-a zbedne
    Generalnie bardzo dobre narzedzie.

Wieczorem wkleje jeszcze moze jakies foto,ktore zostalo "wyciagniete" w taki wlasnie sposob.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez staroszc Zobacz posta
    Dziekuje. Cale zycie sie czlowiek uczy.
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Niby ładne ale trochę sztuczne. Jak to jest raz tego typu zdjęcia objeżdżane są za nienaturalną obróbkę radioaktywną zieleń itp a innym razem są same achy i ochy.

Domyślnie

bez urazy ale nie bardzo wiem czym sie podniecacie :P
    D7100 D750 , N70-300VR, N35 1.8, Di622 II, T150-600g1, n50/1.4, 2xYN685+622tx, N24/1.8, N18-35, N85/1.8 + klamoty lol ...mala galeria flickr

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów