Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: d700 czy d7000

Oszczędny w słowach
    Miasto
    londyn -mysliborz

Domyślnie d700 czy d7000

witam,pierwszy raz jestem na forum,i nam pytanko,co myslicie na temat wyboru d700 czy d7000,obecnie mam d90,ale chcialoby sie cos wiecej,interesuja mnie portrety,krajobraz i makro,ktora z tych puszek sprawdzi sie najlepiej w tej tematyce,obecnie posiadam 3 obiektywy,tokina 11-16/2,8,nikkor 18-200 vr2 i tamron 90mm/ 2,8,czy jezeli zdecydowalbym sie na d700(pelna klatka) to bede mogl dalej w pelni korzystac z tamrona 90mm?o tokinie czytalem ze niby od 14 mm bedzie hulala,chcialem pobawic sie tez troche w fotografowanie ptakow i do tego celu myslalem zakupic nikkor 70-200 vr2 plus nikonowski Telekonwerter Nikon AF-S TC-20E III jak myslicie czy to dobry pomysl? z gory dzieki za pomoc

Domyślnie

jak chcesz się bawić w fotografię ptaków to po pierwsze, odpuść sobie 70-200 i tc, po drugie, kup dx a nie FX i np 300 f4 i tc 1.7.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    londyn -mysliborz

Domyślnie

chcialem pobawic sie w fotografie ptakow jak napisalem,glownie fotografuje portrety i krajobrazy,a 300 to raczej ma waskie pole zastosowania a ja bym chcial miec dobre ,jasne szklo ale w miare z szerokim wachlarzem zastosowan

Domyślnie

albo dobre szkło albo szerokie zastosowania trza się na coś zdecydować
    Spójrz na światło i podziwiaj jego piękno.
    Zamknij oczy. Teraz spójrz ponownie.
    To, co widzisz, to i tak nie wszystko.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    londyn -mysliborz

Domyślnie

sadzisz ze 70-200 vr2 jest slabym szklem?

z tego co czytalek o nim to jest to szkielko kozak,i do focenia przyrody tez stosowane z powodzeniem z wyzej podanym tele
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 27-07-2012 o 02:02 Powód: łączenie postów

Domyślnie

70-200 jest to idealne szkło jeśli ma mieć szerokie zastosowanie.
    4x Nikon 4x Nikkor 1x Sb

Domyślnie

Dokładnie jak kolega KUBA46 pisze
    70-200/2.8 z tc20EIII daje na dłuższym 400 i światło 5,6 a 300/4 z tc1,7 daje co prawda 510 ale przy świetle 6,8 (trochę ciemno już...) ...no i nijak nie jest niestety uniwersalny

Oszczędny w słowach
    Miasto
    londyn -mysliborz

Domyślnie

a co do puszki to ktora byla by lepsza wszym zdaniem do krajobrazu,portretu i okazjonalnie [ptakow i makro?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marass1001 Zobacz posta
    ..interesuja mnie portrety,krajobraz i makro,
    ..
    chcialem pobawic sie tez troche w fotografowanie ptakow
    Niestety tak rózne zastosowania wskazują na różne puszki.
    Do portretów wybór D700 jest oczywisty. Do wszelkich innych zastosowań jakie wymieniłes lepiej (taniej - optyka) będzie pozostać w DX, czyli D7000.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Do krajobrazu, portretu D700, do ptakow jakis dx np. D7000. Musisz wybrac co dla Ciebie wazniejsze.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów