Close

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 111

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radek996 Zobacz posta
    Dzieki raz jeszcze... zamowilem jutro bedzie. Oby karta sie zaprzyjaznila z monitorem :P
    Gwarancja jest Full, 5 lat. Kurde! chyba sie zmocze!
    Chociaz chcialem bardzo 70-200 vr2 no trudno cos za cos :-/
    Wszystko cholernie drogie jak czlowiek chce sie bawic w fotografa :-/
    Gratulacje!!!

Z kartą nie powinno być najmnieszych problemów, a monitor to czysta radość dla oczu. Jak bestia trafi na biurko, koniecznie pochwal się zdjęciami jak się prezentuje

Oczywiście gdybyś miał pytania dot. ColorNavigatora, to wal śmiało.

Domyślnie

Dzieki!!! naprawde jestem podekscytowany ale musze zachowac spokuj do czasu az nie odpala i wszystko bedzie smigac!
    Wiem ze dla wielu zwlaszcza zawodowych fotografow to nie az tak wielki wydatek ale dla mnie kosmiczny (zona mnie nie zabila, ale bylo blisko) :P
    Nie moge sie doczekac!! powinien byc jutro. Zdjecia dam ale nie wiem kiedy bo corka ma jutro urodziny :P
    Ale napewno wczesniej czy pozniej dam
    Co do kalibracji itp to nie mam zielonego pojecia wiem tyle ze ma wbudowany kalibrator ale to tyle. Jak i kiedy go uzyc to juz nie wiem ale pewnie znajde cos na necie "krok po kroku" chyba ze macie jakis linki wiem ze bedzie pewnie w ksiazce z monitorem ale wole jasniej wyjasnione a pewnie na necie jest tego sporo
    Teraz oczekiwanie)))
    PS. dzisiaj bylem w apple store i kurde za te cene bym mial Imac-a 27" jeszcze by mi zostalo No ale co tam wole swojego kompa 32GB RAM

Domyślnie

Co do kalibracji itp to nie mam zielonego pojecia wiem tyle ze ma wbudowany kalibrator ale to tyle.
    W menu monitora odpala się kalibrację, ubiera czarny sweter, wygania wszystkich z pokoju i samo się robi. Można też z komputera za pomocą EIZO ColorNavigator. Ogólnie oprogramowanie jest bardzo proste w obsłudze, acz pewne podstawy wypadałoby mieć.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Ok, wiec jak dojdzie monitor to podlaczam, power on i sciagam najnowsze drivery colour navigator i potem kalibruje?
    Monitor bedzie w pokoju gdzie oswietlenie sie zmienia ale bez przesad i tak bedzie ok

Domyślnie

Ok, wiec jak dojdzie monitor to podlaczam, power on i sciagam najnowsze drivery colour navigator i potem kalibruje?
    Monitor bedzie w pokoju gdzie oswietlenie sie zmienia ale bez przesad i tak bedzie ok
    Żadne "drivery" nie są potrzebne. Color, nie "colour", Navigator to oprogramowanie do kalibracji. Oświetlenie w czasie kalibracji jest ważne, bo czujnik wysuwany z ramki nie ma uszczelnienia między głowicą a ekranem. Lepiej w tym czasie nie łazić, nie zmieniać światła i chronić żeby nie wpadało światło boczne.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja tam nikomu nie żałuję, boć to przeca każdy swój rozum powinien mieć (przynajmniej tak głosi teoria), ale tak się już dłuższą chwilkę zastanawiam, po co amator z niezbyt zasobną kieszenią, porywa się na profesjonalny monitor?

Chyba tylko, by sobie narobić kłopotów i ... dodatkowych kosztów (?).
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    po co amator
    "Amator" nie musi być tożsame z "tym do lubi lipę".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Ja tam nikomu nie żałuję, boć to przeca każdy swój rozum powinien mieć (przynajmniej tak głosi teoria), ale tak się już dłuższą chwilkę zastanawiam, po co amator z niezbyt zasobną kieszenią, porywa się na profesjonalny monitor?

Chyba tylko, by sobie narobić kłopotów i ... dodatkowych kosztów (?).
    Tak, masz racje tez w tak myslalem, ale powiem szczerze ze jak kupuje to lubie kupic konkret, moze faktycznie wystarczyl by mi dell Imac itp. Nie mialem nigdy konkretnego monitora wiec nie wiem, postawilem na eizo i tyle chociaz byla to ciezka decyzja. Tak jak pisalem, chcialem obektyw, swiatlomierz i sporo innych rzeczy pewnie je kupie ale za jakis czas.
    Moge powiedziec o sobie amator, ale jesli sie uda chcialbym zaczac zarabiac na fotografi... Czy mi sie uda? nie wiem, czy chce sprobowac? -Tak, chociaz mam obawy i lekki stres gdyz poczatki sa trudne
    Jesli "tfuuu tfuuu" sie nie uda to sprzedam co mam, zostawie sobie tylko D800

Ps. Monitor doszedl karton lekko zgnieciony ale jest ok na pierwszy rzut oka
    Teraz zona spi wiec odpakuje i pobawie sie potem jeszcze corka ma urodziny dzis ) Nie wiem czy znajde czas
    Ale jutro na pewno juz mnie skreca Nie napalam sie zbytnio - jak zobacze obraz to bede happy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Żadne "drivery" nie są potrzebne. Color, nie "colour", Navigator to oprogramowanie do kalibracji. Oświetlenie w czasie kalibracji jest ważne, bo czujnik wysuwany z ramki nie ma uszczelnienia między głowicą a ekranem. Lepiej w tym czasie nie łazić, nie zmieniać światła i chronić żeby nie wpadało światło boczne.
    Czyli drivery sa potrzebne jesli stosuje sie np spyder 4?
    Ten model eizo ma wbudowany czyli poprostu odpalam i co? musze jakos uruchomic te kalibracje? wiec chyba jakis soft musze wgrac z plyty? - nie zagladalem do pudelka zabradzo wiec pewnie wszystko tam pisze wiem tylko ze jest colornavigator 6.0.0. Ja sciaglem juz 6.1
    Jesli masz czas to mozesz napisac w skrocie....
    - odpalam monior i co dalej? z kalibracja?
    Chce zalozyc odrazu "kaptur" Monitor mam przed soba a za plecami swiatlo z okien wiec okna sa naprzeciwko monitora.
    Czy to problem? jesli tak to zrobie przemeblowanie? zreszta jak cos bedzie nie tak to zmienie miejsce dla monitora i znowu skalibruje w koncu jak cos zrobie zle to odpala kalibracje ponownie

Domyślnie

Uruchamiasz ColorNavigatora i definiujesz target kalibracji - np. D65, 80cd/m^2, gamma 2,2. Klikasz adjust, wybierasz wbudowany sensor EIZO i oprogramowanie resztę robi już samo.

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów