Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Wąski fiord

Domyślnie

Jedynie czego tu brakuje to linku do większej wersji.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maniak666 Zobacz posta
    Mam wrażenie że pojechałes nieco niczym prezes J.K. deprecjonującym wizerunkowy sukces Polski w kontekscie Euro...

No, może na zmęczonym umyśle łatwiej o radykalne wypowiedzi, ale oczywiście jest w tym sporo prawdy. Ostatnio bardzo wiele jest krajobrazów w tym stylu, a od jakiegoś czasu da się zauważyć, że forumowy ideał krajobrazu idzie do jednej bramki. To trochę w myśl zasady: Jeśli wszystkie kobiety byłyby oszałamiająco piękne, wszystkie byłyby 'zwyczajne'. Jakkolwiek takie fotografie podobały mi się 3 lata temu, dzisiaj odnoszę wrażenie, że mocno się wyeksploatowały i z radością witam każde odstępstwo. Nie neguję warsztatu i poprawności technicznej (może poza tym, że przy tak szerokim ujęciu sam fiord znacznie się skompresował). Po prostu nie ma na tym zdjęciu nic, co rzucałoby na kolana. Ten prom, odpowiednio użyty, mógłby tym właśnie być.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kartofelinder Zobacz posta
    Ten prom, odpowiednio użyty, mógłby tym właśnie być.
    Ciekawym jak bys oddal wtedy ogrom krainy.....ten prom jest ze 2tys km ponizej!

Domyślnie

1189 m próbowałem takich ujęć, ale wyglądały jak zdjęcia satelitarne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Ciekawym jak bys oddal wtedy ogrom krainy.....ten prom jest ze 2tys km ponizej!
    Dlatego mówię o mega armacie Przecież nie zawsze jesteśmy w stanie wykorzystać sytuację. Czasem przeszkodą jest sprzęt. Ogrom poprzez relację wielkości między promem a fiordem, może?

Domyślnie

Podoba mi sie kadr. Jest przestrzen, ktorej ogrom dodatkowo podresla stateczek.
    Na niebie tez sie niezle dzieje...no spoko fot I tyle w temacie.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Dzięki za uwagi, TU zrobiłem poprawioną, większą wersję, bardziej panoramiczną. Jest lepiej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez newry highwayman Zobacz posta
    ... TU zrobiłem poprawioną, większą wersję, bardziej panoramiczną. Jest lepiej
    No TU jest dużo lepiej .
    Takie obrazy powinno się oglądać zdecydowanie w jak największym formacie.
    Jak dla mnie mocno fajowe jest, a drobne uwagi już Ci napisałem .

Domyślnie

najbardziej podoba mi się czystość tej fotki...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów