Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Monopod + PocketWizard

Witam,

zamierzam kupić monopod i podpiąć do niego PocketWizard FlexTT5,
    i tu moje pytanie, czy do takiego zestawu potrzebny będzie dodatkowy zatrzask czy wszystko pasuje ze sobą?

Z góry dzięki za info.

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Oczywiście ze nie pasuje tt5 ma mocowanie jak lampa błyskowa. Możesz to zrobić przez szybkozłączkę . Tt5 mocujesz do podstawki lampy błyskowej as21(tej z sb 900) a tą skręcasz śrubą z szybkozłączka

Domyślnie

ok.
    w takim przypadku czeka mnie jeszcze zakup jakiejś szybkozłączki albo od razu głowicy z szybkozłączką jakbym chciał podpiąć do monopodu aparat,tak?

Mam pytanie,
    w takim przypadku, jakiej szybkozłączki szukać pod Manfrotto 682B, czy nie ma znaczenia jaką wybiorę?

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

W pierwszym poście piszesz o podłączeniu TT5, w drugim o aparacie . Przy aparacie bedzie to miało znaczenie chociażby komfort pracy , ciężar aparatu (całego zestawu)
    Ostatnio edytowane przez timi ; 04-07-2012 o 19:31

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez timi Zobacz posta
    W pierwszym poście piszesz o podłączeniu TT5, w drugim o aparacie . Przy aparacie bedzie to miało znaczenie chociażby komfort pracy , ciężar aparatu (całego zestawu)

Zależy mi głównie na podłączeniu TT5 a napisałem o aparacie bo chciałem się upewnić czy dobrze rozumiem o co chodzi.
    Generalnie nigdy nie wiadomo czy kiedyś nie będę chciał przymocować aparat do monopodu - pewnie tak będzie ,
    dlatego to co napisałeś o zakupie od razu głowicy ma sens. Minus jest taki że podniesie to cenę zakupu i kompletnie nie wiem jaką głowice kupić.

Muszę się na coś zdecydować ale przynajmniej już wiem co z czym się łączy.

Dziękuję za naprowadzenie i pomoc

Uprawnienia umieszczania postów