Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Jeep

Domyślnie

Tak, widzę jeepa, stojącego obok zielonego krzaka z jednym kołem w wodzie i pięknie niebieskim niebem w tle (btw. niebo widoczne przez szyby można lekko przyciemnić). Nie wiem o jakich standardach i schematach mówisz. To zdjęcie nie wywołuje we mnie żadnych pozytywnych skojarzen/emocji związanych z Jeepem. Ot, fotka nad wodą.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoMichal Zobacz posta
    Ja tu nie widzę HDRa
    acha... No to faktycznie widzimy chyba coś innego
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

Coś mi się nie widzi balans bieli na Twoim zdjęciu. Czy ten samochód nie jest aby srebrny?

Domyślnie

Mogłoby być szerzej, to jeszcze coś przyrody by weszło w kadr.
    Co do kolorów, to one są w takich bladych brązach - brązik i srebrny :P

Domyślnie

pojechaliście
    ta, auto jest czerwone
    www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska

Domyślnie

W moje gusta również nie trafia. Dlaczego? Poza tym co mówili poprzednicy, nie podoba mi się wypalona maska i znaczek, ale przede wszystkim te odbicia z prawej strony auta. Widzimy na tym boku jednocześnie błoto, zachlapane drzwi i lusterko, jedocześnie w tym momencie lakier między bryłkami świeci się jak po świeżym woskowaniu.

Dodatkowo, wolałbym bardziej równe światło, doświetloną prawą stronę auta, bo w porównaniu do reszty zdjęcia jest ciemna.

Na koniec, troche mniej wyostrzenia.

ps.
    Nie wypinaj się tak na krytykę.

Domyślnie

Robiłeś to zdjęcia z polarem czy bez??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kamil Wolski Zobacz posta
    W moje gusta również nie trafia. Dlaczego? Poza tym co mówili poprzednicy, nie podoba mi się wypalona maska i znaczek, ale przede wszystkim te odbicia z prawej strony auta. Widzimy na tym boku jednocześnie błoto, zachlapane drzwi i lusterko, jedocześnie w tym momencie lakier między bryłkami świeci się jak po świeżym woskowaniu.

Dodatkowo, wolałbym bardziej równe światło, doświetloną prawą stronę auta, bo w porównaniu do reszty zdjęcia jest ciemna.

Na koniec, troche mniej wyostrzenia.

ps.
    Nie wypinaj się tak na krytykę.
    hehehe, nie wypinam się na krytykę nie fotografuje od wczoraj, tylko z motoryzacją pożegnałem się 2 lata temu, i czasem coś wrzucę raczej z nudów, niż by posłuchać ochów i achów

a jeśli chodzi o doświetlenia to jestem zupełnie przeciwny, zawsze wygląda to bardzo sztucznie!

Domyślnie

Zawsze? To mało widziałeś.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kamil Wolski Zobacz posta
    Zawsze? To mało widziałeś.
    pewnie wiesz lepiej

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów