Mam uraz do falochronów więc o kadrze nie będę się wypowiadać
Światło i kolory są natomiast fantastyczne. Przyznaj się Andrzeju: nie bawisz się jakimś NIK przypadkiem?![]()
Szukaj
Mam uraz do falochronów więc o kadrze nie będę się wypowiadać
Światło i kolory są natomiast fantastyczne. Przyznaj się Andrzeju: nie bawisz się jakimś NIK przypadkiem?![]()
Znam te zasady. Wiem, że bliższa część falochronu jest w mocnym punkcie jednak on sam w perspektywie nie oddala się aż tak bardzo by nie sprawiać wrażenia jednego wielkiego obiektu w CENTRUM.
Co do pustki to nie znam tej plaży. Być może nie było tam żadnego kamienia, konaru drzewa leżącego na plaży czy choćby ptaka lecącego w kadrze. A szkoda.
Jeśli Nikonozaur pozwoli to podam wersję mojego punktu (kadrowania i koloru) i sami ocenicie, tylko obiektywnie proszę.
Prawda, że jestem tu od niedawna. Może zbyt pochopnie się zarejestrowałem bo teraz dopiero widzę że tu nie ma równości. Inaczej opiniuje się zdjęcia "starych wyg" a inaczej "nowicjuszy". Inaczej mam na myśli mniej lub bardziej kulturalnie.
Nikon D7100 + Nikon D3200 (Nikkor AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6 ED + Sigma APO 70-300mm f/4-5.6 DG MACRO + Nikkor AF-S DX 18-55 mm f/3.5-5.6G ED II)
A tak wogóle to Nikonozaur robi świetne foty, lecz ta mu nie wyszła...
Nikon D7100 + Nikon D3200 (Nikkor AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6 ED + Sigma APO 70-300mm f/4-5.6 DG MACRO + Nikkor AF-S DX 18-55 mm f/3.5-5.6G ED II)
Równość zawsze była, jest i będzie i taki komentarz jak Twój też od czasu do czasu sie pojawia napisany ręką "nowicjusza" - zwłaszcza po tym jak ktoś negatywnie oceni jego dość słabe zdjęcie
Jeśli piszesz komentarz w stylu "zły kadr i złe kolory" to uzasadnij to i podaj swój punkt widzenia - wszyscy sie tu uczymy i każdy komentarz rozsądnie napisany wnosi coś nowego.
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Nikt nie wymaga uzasadnień dla "fajne" czy "przyjemne".
Czemu on ma uzasadniać?
Piszesz o prowadzeniu wzroku przez falochron. Do czego prowadzi?
Z jednego mocnego punktu do drugiego i z powrotem?
To wystarczy?
Trójpodział. No jest. Razem z falochronem daje nawet pewną symetrię. Niektórzy twierdzą, że to estetyka....
IMHO to jest jak pisze Nemeth. Kolor i światło bardzo dobre. Reszta dyskusyjna.
Natomiast oczywiście nie zgadzam się z opinią, że "jest bardzo słabe".
Moim zdaniem nie jest. Ma słabsze i mocniejsze strony. Absolutnie mnie nie dziwi, że autor chce to zdjęcie pokazać.
Pozdrawiam,
Tomek
Bardzo przyjemna tonacja, a i kadr wyważony i spokojny![]()
A nie chciałbyś przeczytać kometarza negatywnego uzasadnionego ?
Wystarczy jak ktoś Ci lakonicznie napisze "zły kadr i kolor" ??
A teraz w drugą stronę - ktoś Ci pisze "fajne, kupuje" - pytasz się i dochodzisz co dokładnie rzeczonej osobie się podobało....no chyba nie ??
Jak na moje oko wystarczy. Wystarczy bo oko nie lata po zdjęciu szukając punktu zaczepienia tylko skupia się na tym co Autor chciał na zdjęciu i w tytule pokazać - na falochronie. A dobre światło tylko w tym pomaga ... I koniec dywagacji.....![]()
Zawsze
Niestety bardzo rzadko zdarza się rzeczowa dyskusja o samym zdjęciu. W oderwaniu od autora zdjęcia lub autora komentarza. Zamiast szukać podtekstów dlaczego ktoś źle ocenia obrazek należy go (obrazka) merytorycznie bronić jeśli uważamy, że na to zasługuje. To nie jest akurat przytyk do Ciebie.
Mnie jedynie zawsze odrobinę mierzi napadanie na "negatywnych" w wątkach uznanych na forum autorów. Inna sprawa, że właśnie u takich autorów próbują najczęściej zaistnieć
Przepraszam Nikonozaura za wprowadzenie OT.
Pozdrawiam,
Tomek
Ostatnio edytowane przez Bartekkw ; 29-06-2012 o 14:44
Skontaktuj się z nami