Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Falochron

Domyślnie

Widziałem już tę pracę i powiem szczerze, że bardzo mi się spodobała i zatrzymała na dłużej.
    Centralny kadr jak najbardziej na miejscu, niemniej ogromną zaletą tej pracy jest koloryt.
    Tak 3maj Andy
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartekkw Zobacz posta
    Odnosiłem się do Twojej pierwszej wypowiedzi:
    Tu wrażenia nie ma. Kadr jest zły....

... a po kropkach które już nie zacytowałeś wyjaśniłem co z kadrem nie tak i dodałem, że jakoś pusto na zdjęciu i już w trzecim poście napisałem szerzej o tej pustce. Ale tego już nie zdążyłeś pewnie przeczytać i zacytowałeś tylko to co chciałeś
    Nikon D7100 + Nikon D3200 (Nikkor AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6 ED + Sigma APO 70-300mm f/4-5.6 DG MACRO + Nikkor AF-S DX 18-55 mm f/3.5-5.6G ED II)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Limax7 Zobacz posta
    ... a po kropkach które już nie zacytowałeś wyjaśniłem co z kadrem nie tak i dodałem, że jakoś pusto na zdjęciu i już w trzecim poście napisałem szerzej o tej pustce. Ale tego już nie zdążyłeś pewnie przeczytać i zacytowałeś tylko to co chciałeś

Aaaaa ....w sensie ze po kropkach jest "Falochron w samym środku"
    ....... faktycznie wyjasniles ;p

A dobrnales do drugiej części mojej ostatniej wypowiedzi czy tylko zatrzymales sie na pierwszej a drugiej już nie zdazyles pewnie przeczytać ?
    Dla mnie EOT - nie chce już mi sie na ten temat pisać .....
    Ostatnio edytowane przez Bartekkw ; 29-06-2012 o 19:09
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Zdjęcie jest po prostu dobre i tyle. Jest dobry kolor i dobry kadr. Jest też dobre światlo.
    I wszystko w temacie Ja tam lubię "memłańce" i ta fotka bardzo mi się podoba.
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Mam uraz do falochronów więc o kadrze nie będę się wypowiadać
    Światło i kolory są natomiast fantastyczne. Przyznaj się Andrzeju: nie bawisz się jakimś NIK przypadkiem?
    No właśnie, dopiero teraz olśniło mnie, że od falochronów trzymasz się z daleka. No, ale skoro prawie na nich mieszkasz...
    Wszystko robię w PS, tylko to potrafię w miarę obsługiwać. Światło bardzo pomogło, we Władku w czerwcu o zachodzie słonaczko daje palikom prosto w twarz.

Cytat Zamieszczone przez Limax7 Zobacz posta
    Tu wrażenia nie ma. Kadr jest zły. Falochron w samym środku, eee, a wystarczyło skierować aparat trochę w lewo. Poza tym jakoś za pusto na zdjęciu...

Szanowny Limaxie z Białegostoku.
    Tak się składa, że zanim zaprezentuję zdjęcie na Nikonie poddaję go pod ocenę szerokiej publice na innym portalu. Ku mojej radości pokazywane tam fotki są anonimowe, ludzie głosują zupełnie w ciemno. No i patrz jaki pech, nie dość, że powiedzieli, że fota dobra to jeszcze wysłali do czegoś co zwą "Galerią Niską", czyli awansowali. Zaryzykuję więc twierdzenie, że fotka podobała się, tak zwyczajnie, choć może to się wydać wręcz niewiarygodne w zestawieniu z Twoją miażdżącą krytyką. Jeśli w swoich wywodach sugerujesz mityczne TWA to przytoczony tu przykład powinien Cię z tego wyleczyć.
    Oczywiście szanuję Twoją opinię na temat mojej pracy jednak w zestawieniu z faktami trudno ją uznać za trafną. Pozdrawiam.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Aaaaa ....w sensie ze po kropkach jest "Falochron w samym środku"
    ....... faktycznie wyjasniles ;p
    Po kropkach drogi Bartekkw jest to

""... Falochron w samym środku, eee, a wystarczyło skierować aparat trochę w lewo. Poza tym jakoś za pusto na zdjęciu..."

Chyba z sensem wyjaśniłem że trzeba było skierować aparat w lewo ?
    End Of Topic z mojej strony.

Użytkownika Nikonozaur przepraszam, że tak zaśmiecam jego post.

Fota nie jest dla mnie zła. Ale nie jest jakaś miażdżąca. Poprostu zwykła. Technicznie wykonana poprawnie. Co do koloru to dla mnie za dużo żółtej dominaty.
    Nikon D7100 + Nikon D3200 (Nikkor AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6 ED + Sigma APO 70-300mm f/4-5.6 DG MACRO + Nikkor AF-S DX 18-55 mm f/3.5-5.6G ED II)

Domyślnie

Trochę odnoszę wrażenie, że koledze Limax7 niektórzy usiłują wmówić, że zdjęcie ma mu się podobać. A może on ma inne oczekiwania odnośnie kompozycji, szuka czegoś innego w zdjęciach?

Mnie się fotografia podoba. Lubię taką estetykę i centralne kadrowanie. Lubię Bałtyk i jego falochrony. Wykonanie techniczne na bardzo wysokim poziomie.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów