Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Thumbs up Autorski album Jedyna Puszcza Białowieska wydałem sam. Wam też polecam taką drogę.

Jednym słowem, Zosia-samosia. Ale nie tak, od razu. Najpierw - przez rok - wymieniałem z wydawnictwami całego kraju listy na temat "wyższości świąt jednych nad drugimi". Przez cały 2011 nasłuchałem się, że bez migoczących okładek i wesołych zwierzątek - to nie pójdzie. Że dlaczego takie smutne, ciemne, mroczne... Że niektóre foto piękne i biorą, ale pod warunkiem, że dodadzą więcej życia, koloru... własną okładkę, własne komercyjne doświadczenia.

A ja nie chciałem komercyjnej książki. Chciałem ich sieć dystrybucji. Chciałem włączyć się z dobrym produktem w ich sprawne maszynerie docierające do masowego klienta... z pożytkiem dla czytelnika, autora i wydawcy. Ale przenigdy autorskiej książki nie chciałem robić w najgorszym tego słowa znaczeniu - pod klienta, pod supermarket, pod rynek. W komercji pracuję na co dzień. Wystarczy, że szmacę się w reklamie. Autorska fotografia to coś zupełnie innego, to wyrwana część duszy. Poprzednia autorska z 2002 r, też była bez kompromisów. I też miała dodruk.

Dziś chciałbym się Wam pochwalić, że miałem dobrego nosa. I, że warto jest się uprzeć. Dziś mogę to mówić, bo po miesiącu 2/3 nakładu sprzedałem. Jestem na prostej. A we wrześniu będzie drugie wydanie, którego już część leży gotowa w drukarni. Rzeczy szczere niespodziewanie często spotyka nagroda.

Operację rozkręciłem na początku roku. Nie będę zanudzał szczegółami. Od miesiąca mam książkę w ręku i już dziś wiem, że gdy tylko wpadnie w ręce miłośnika książek - świat choć na chwilę staje się lepszy.

Wasze sugestie zamieszczane tu na forum, często pomogły mi w doborze fotografii. Czasem jedno słowo wystarczy, aby nadal trzymać się wiary, że nie jest się kosmitą. Albo raczej, że warto być kosmitą.

Mimo przeliczalności współczesnego świata, wszechwładnej taniochy i strachu przed kryzysem, warto jest zrobić coś po prostu uczciwie dobrego, najwyższej jakości, szczerego. Czasem

Domyślnie

Gratuluje wytrwalosci!
    Gdzie to cudo mozna zobaczyc?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    Gdzie to cudo mozna zobaczyc?
    Trzeba kupić i obejrzeć.

Domyślnie

A masz też gratisowe 55068 egzemplarzy dla forumowiczów? (ŻART).

Gratuluję wydawnictwa i samozaparcia!
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Trzeba kupić i obejrzeć.
    w ciemno. Można pomacać w księgarniach Podlasia. Do Empiku i innych ogólnopolskich dystrybutorów jeszcze się nie przebiłem. Przeprawa jest równie trudna jak z dużymi wydawcami. Wielcy nie rozmawiają z wydawcami, którzy mają mniej niż kilkanaście tytułów do wprowadzenia na rynek. Trzeba ich zrozumieć - książek drukuje się tysiące dziennie - półki nie są z gumy - a nie każdy tytuł sprzedaje się w nakładzie 300 tysięcy rocznie. Nawet w supermaketach płaci się półkowe.

Domyślnie

Miło słyszeć, że coś naprawdę fajnego się udało.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jchyra Zobacz posta
    Nawet w supermaketach płaci się półkowe.
    Gratuluje !
    Wiesz obserwuje że coraz więcej twórców muzyki na świecie (przeważnie nowe zespoły) stawiają swoją stronkę na której sprzedają swoją nową płytę - od groma jest oczywiście innych wynalazków podobnych. Gdybym ja cokolwiek chciał sprzedać własnej produkcji - niezależnie próbowałbym robić to na własną rękę.
    Pozdrawiam:
    Jaromir

Domyślnie

Gratuluję nakładu pracy, uporu i satysfakcji z efektów! Piękna sprawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jchyra Zobacz posta
    Nawet w supermaketach płaci się półkowe.
    od dawna i to grubą kasę dla kierownika sklepu, żeby zechciał Twój towar postawić bliżej kas, bliżej głównej alejki sklepowej, żeby postawił obok napis promocja !

a jak nie zapłacisz to Twój towar leży pod ścianą, w kącie i dziwisz się...czemu się nie sprzedaje?
    to tak jak z lekarzami...chodzisz do niego, 10 razy w roku i dziwisz się że Cie nie leczy tylko przyjmuje na wizytę, coś tam pieprzy i wychodzisz... nie zapłacisz to Cie nie wyleczy proste i smutne.

poza tym, teraz sprzedaję się to co chce sklep sprzedać, a nie to co chce klient kupić...
    trzeba sprzedać stare towary, zalegające w magazynie, by dla tych nowych zrobiło się miejsce na sklepie...
    już prawie jest coś takiego:
    przychodzi baba do sklepu i pyta:
    - chciałabym kupić pralkę, doradzi mi pan coś?
    Owszem- odpowiada sprzedawca- mamy teraz w promocji świetny telewizor, 40 calowy, SZAJSUNG, i do tego w promocji...a pralki nie polecam żadnej bo są słabe, ale TV jest Pani bardziej niezbędny...

sory za ot, ale widzę co się dzieje mimo że tkwię w tym po kostki... całe szczęście że nie po uszy...
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 26-06-2012 o 23:54 Powód: "koncie", "po za tym"
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Fajna okładka, taka mroczna...

Ile kosztuje Twój album?
    N

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów