Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Paual w kolorze

Domyślnie Paual w kolorze

W poprzednim watku prosilem Was o linki dotyczace obrobki. Posiedzielem na jednym zdjeciem ktore bylo zamieszczone w kategorii ludzie portret jak czarno biale. a teraz prosze o ocene obrobki w tym dziale tego samego zdjecia tylko juz w kolorach.
    nie wyostrzylem po zmniejszeniu i nie widac faktury skory... ale lipa..
    Ostatnio edytowane przez romek257 ; 23-06-2012 o 15:00

Domyślnie

Faktura skóry to jedno, są i zwolennicy takiej obróbki Nie jest to jeszcze tak bardzo doraźnie drażniąco bijące w oczy
    Idąc jednak w stronę obróbki beauty "zmarszczki" idące od noska w stronę ust denerwują - szczególnie ta po prawej stronie.
    Rzuciła mi się jeszcze w oczy skopana krawędź ramienia ( za bardzo wyblurowana ), oraz z lewej strony zrobiła się jednolita zielona plama
    Zająłeś się w białym fragmencie zdjęcia jednym kosmykiem włosów natomiast zostawiłeś drugi ( wprawione oko to przekleństwo - wybacz )
    Drzewo natomiast myślę, że pasowałyby bardziej brązy, zrobiłoby się bardziej stonowane zdjęcie - póki co za dużo tych zieleni.
    Nie wnoś czasem po moim poście, że jest źle - bo wyszło ciekawie A to, że znalazło się coś do poprawki - norma
    Zdjęcie/obróbkę oceniałem porównując do wersji B&W.
    Ostatnio edytowane przez rafal1980 ; 23-06-2012 o 23:46

Domyślnie

teraz z innym drzewem (braz) zmarszczki tez zlikwidowane, zdjecie wyostrzone + zwiekszone nasycenie. "skopana krawedz ramienia" hmm na raw-ie tez tak jest :/
    (tak w piec minut poprawione, wiec niedokladnie)

Domyślnie

No i już jest lepiej

Domyślnie

dzieki ludzie pisali mi w postach ze zdjecia blade za jasne itd. dzisiaj bylem u rodzinki i "wlazlem" na nikoniarzy zeby zobaczyc jak to wyglada na innych monitorach i okazalo sie ze u mnie (obrabiam na tv) wszystko zywe, trawa taka zielona ze az chce sie polozyc na ekranie a na innych monitorach trawa wyglada jak w zime na syberii przestawilem moj tv i teraz zaczynam widziec to co Wy.. dzieki za komentarze

Domyślnie

ale kolor skóry taki nikonowyyyy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bucefal14 Zobacz posta
    ale kolor skóry taki nikonowyyyy
    tzn ze ladny czy brzydki?

Domyślnie

u mnie wygląda jakby była zapudrowana i troszeczkę zażółcona, choć ja wole bardziej kreatywnie np:

i coś niedobrego dzieje się na czubku nosa
    Ostatnio edytowane przez bucefal14 ; 27-06-2012 o 21:00

Domyślnie

a u mnie jest przeostrzone..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bucefal14 Zobacz posta
    u mnie wygląda jakby była zapudrowana i troszeczkę zażółcona, choć ja wole bardziej kreatywnie np:

i coś niedobrego dzieje się na czubku nosa
    hmmm makijaz robila moja dziewczyna, niestety nie miala "podkladu wlasciwego koloru" czy jakos tak wiec moze dlatego jest troszke zazolcona. Pudru nie bylo prawie wcale, wiec mysle ze przegialem z faktura skory lub moze jest przeostrzone jak zauwazyl inny z "nikoniarzy" a co do Twojej wersji zdjecia niestety akurat mi nie bardzo podchodzi bo za malo przypomina zdjecie, wyglada troche jak HDR (bez urazy) i zachecam innych do indywidualnych wersji tego zdjecia.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów