Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Nowa Portra.. ale 160 :)

Völkchlor

conik
    Gość

Domyślnie

byyylo....

Domyślnie

To mi umkło, ciągle tylko o nowej 400 wszędzie czytałem..
    Völkchlor

Domyślnie

czyli mamy względnie nowego Ektara 100, dwie Portry. Mam przeczucie że jeszcze ktoś się szarpnie na odświeżenie kotleta w najbliższym czasie
    48ProjectBlog[/CENTER]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    tutaj było: http://forum.nikoniarze.pl/showpost....&postcount=104
    masz 23 godziny spóźnienia
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

E tamten wątek był zakupowy, jak diafinowy, więc go nie śledziłem :P
    Völkchlor

Domyślnie

i jak się sprawdza? szukuję się do zakupu
    jak wygląda kwestia koloru skóry przy sztucznym, żarowym świetle? jakieś "sample negatywowe"?

Domyślnie

I jak, ktoś już na nowej portrze strzelał? Podzieli się efektami? Właśnie załadowałem rolkę do aparatu, będę testował, na razie słyszałem, że warto ją prześwietlać o 1/3-2/3 działki czyli @125 / @100. Ktoś testował?
    JASNO, OSTRO, TANIO - wybierz dwa, ale nie możesz mieć trzech. Chyba że w analogu

Kiedys Nikon, teraz Fuji. Moje ulepy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nazgul Zobacz posta
    I jak, ktoś już na nowej portrze strzelał? Podzieli się efektami? Właśnie załadowałem rolkę do aparatu, będę testował, na razie słyszałem, że warto ją prześwietlać o 1/3-2/3 działki czyli @125 / @100. Ktoś testował?
    Sporo od debiutu na polskim rynku było już wklejanych skanów z nowej portry. Dla mnie to najlepszy film kolorowy do średniego, w małym - o ile warto w ogóle w małym wybrzydzać - preferuję ektara za łatwiejsze/ładniejsze skany, przy czym portra jest również bardzo atrakcyjna.

Skanują mi Noritsu, które w duecie z nową portrą daje ucieczkę pleneru w taki zielono-brąz - moim zdaniem, bardzo ciekawy. Skóra białego człowieka jest naturalna, włosy dużo bardziej niż z Fuji 160, które lubi zazielenić czupryny.

Nie koryguję ekspozycji. Portra na dobrym skanerze jest bardzo bogata w cieniach.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Skanują mi Noritsu
    gdzie jest to Noritsu w Lodzi?

pzdr.
    A>

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów