Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Potrzebna krew!

Domyślnie Potrzebna krew!

Wczoraj w okolicach lotniska Radom-Piastów miał miejsce wypadek. Rozbił się samolot PZL-101 GAWRON którego pilotował mój znajomy.

Piotrek jest w stanie ciężkim na OIOM-ie, miał bardzo poważny wypadek. Stracił bardzo dużo krwi i potrzebuje mieć ją przetoczoną. Krew można oddać w dowolnym punkcie krwiodawstwa bez względu na grupę krwi. Przy oddawaniu trzeba jedynie podać niniejsze dane (że krew oddaje się na rzecz konkretnego potrzebującego):

Piotr Jakubowski
    26-617 Radom ul. Aleksandrowicza 5,
    ODDZIAŁ ANESTEZJOLOGII I INTENSYWNEJ OPIEKI MEDYCZNEJ

Dopilnujcie żeby wpisali dane Piotrka.

Z góry dziękuje za wszelką pomoc i proszę żebyście przekazali tą informacje dalej.
    Ostatnio edytowane przez aliant ; 17-06-2012 o 16:28

Domyślnie

mysle ze bardzo wazna informacja bedzie podanie grupy krwi, ktora jest potrzebna
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GeparD Zobacz posta
    mysle ze bardzo wazna informacja bedzie podanie grupy krwi, ktora jest potrzebna
    Myślę, że jest to absolutnie nieistotne. Idziesz do centrum krwiodawstwa i podajesz dane osoby, na którą oddajesz. Oni już się ze szpitalem docelowym "rozliczą".

edit: Ja cisnę pod koniec miesiąca dopiero.
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Ja sie wybieram we wtorek, to na pewno nie omieszkam zaadresowac na Piotra.

Domyślnie

O żesz k...a, to doslownie kilkaset metrów od mojego domu... Mieszkam jakieś półtora kilometra od lotniska. Dowiedziałem sie o tym wypadku dopiero z tego wątku. Do końca miesiąca jestem na urlopie nad morzem. Czy jest jakiś sposób, żeby pomóc będąc na drugim końcu kraju?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    O żesz k...a, to doslownie kilkaset metrów od mojego domu... Mieszkam jakieś półtora kilometra od lotniska. Dowiedziałem sie o tym wypadku dopiero z tego wątku. Do końca miesiąca jestem na urlopie nad morzem. Czy jest jakiś sposób, żeby pomóc będąc na drugim końcu kraju?
    Poszukaj lokalnego RCKiK
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Poszukam.

Tymczasem na FB na wallu fundacji Legendy Lotnictwa (http://www.facebook.com/LegendyLotnictwa - jak ktoś ma konto na Fejsie, to można rozpowszechniać) poszło info, na kogo przekazywać krew.

Uprawnienia umieszczania postów