Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez **luk** Zobacz posta
    no i wszystko jasne nie miesza sie tak ogniw ori i podrób.
    przeczytaj cały post- problem mam ja, a nie eRMD.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturmsi Zobacz posta
    Bateria oryginał? Ja na swoim oryginale nie mogę zrobić 800 nawet,a ma dopiero rok i 13k przebiegu, więc raptem kilkanaście cykli ładowania przeżyła narazie.
    Mało jakoś, ja w sobote zrobiłem na jednym aku około 1300 zdjęć. Aku ma około 4 lat
    Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stach2008 Zobacz posta
    Mało jakoś, ja w sobote zrobiłem na jednym aku około 1300 zdjęć. Aku ma około 4 lat
    też mnie to dziwi, a już taka mała ilość na eneloopach tym bardziej, myślałem ze zrobie na nich lekko 2tyś.

Domyślnie

Napisał **luk**
    ...no i wszystko jasne nie miesza sie tak ogniw ori i podrób.

Na takiej "mieszance" w gripie Meike ja robię D90 od ok. 3 lat i żadnych problemów. Wyciągam ok. 2000 zdjęć Jedyne co zauważyłem, to to, że w czasie kiedy kończy się jeden aku a zaczyna drugi , kilka razy miałem jakieś dziwne, uszkodzone pliki, jedno, dwa zdj. ż jakimiś "pasami" poprostu plik źle zapisany. Nie mam pewności czy to wina gripa, mieszanki aku, karty... Fakt że na tych samych kartach przy włożonym jednym aku. nigdy czegoś takiego nie miałem.
    Miałem w życiu wiele...różnych marek, ale zatrzymałem się na "NIKON"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturmsi Zobacz posta
    Kupiłem gripa, do niego nówki enelopy białe. Wydawało mi się ze będe na tym mogł zrobić z 1500 zdjęć, a zrobiłem 520 plus 20 min filmików i pojawił mi się już komunikat żeby przygotować się na zmianę baterii.

Wydaje mi się to słabym wynikiem, tym bardziej ze live view uzywane tylko podczas kręcenia owych 20 minut filmu, no chyba ze enelopy nabiorą mocy po paru cyklach ładowania?
    Jak uważacie?
    Czy może filmy aż tak zużywają moc? Ktoś orientuje się ile można nakręcić filmiku na pełnej oryginalnej baterii d90? wtedy miałbym jakąś skalę porównawczą.
    Wróćmy do początkowego pytania.

Domyślnie

Każdy akumulator potrzebuje kilku cykli ładowania i rozładowania, aby osiągnąć nominalne parametry.
    Poza tym warto sprawdzić na przykład chytrą ładowarką pokroju BC-700 jak równe są akurat Twoje aku. Może tak być, że jeden słabszy akumulator zaniża parametry całego zestawu.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów