Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Norwegia

Domyślnie Norwegia

Jako, że zawsze marzyłem o wyjeździe do Norwegii nie mogłem nie skorzystać z promocji wizzaira (Katowice-Stavanger-Katowice za 38zł ). Zaraz po przylocie zdaliśmy sobie sprawę, że wyjazd nie wyjdzie jednak tak tanio jak planowaliśmy 5l wody mineralnej - ok.25zł.... masakra
    Poniżej kilka klatek z wyjazdu.
    1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.
    Zdjęcia sportowe w duuużym formacie. Zapraszam!
    www.blog.pressfocus.pl

Domyślnie

nawet szwajcarzy jadąc do Norwegii trzymają się kurczowo za portfel. Gdyby własnie nie to drozyzna juz dawno bym oblecviał całe Lofoty Foty zbyt HDRowate jak na mój gust. Kadrowo Ok.

Domyślnie

A mi się bardzo podobają mimo wszystko
    Dało by się jakiś większy rozmiar dostać (1600x1200) ? co by to zastąpić te nudne tapety z NG co mi się od jakiegoś czasu wyświetlają

Domyślnie

Warto odżałować i tam jechać , a taka promocję to już wogóle ! Foty OK, słonko też Ci zaświeciło ?
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

słonko mieliśmy tylko przez pół dnia akurat jak zwiedzaliśmy Stavanger także nie mamy wyjścia... musimy tam jeszcze wrócić! tym bardziej, że już zarażam ludzi pomysłem wyjazdu na Nordkapp

paul, a które chcesz to mogę podesłać
    Zdjęcia sportowe w duuużym formacie. Zapraszam!
    www.blog.pressfocus.pl

Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Zdjęcia dobre, choć rzeczywiście trochę zbyt dużo HDR. Nordkapp? Nie polecam, będziecie zawiedzeni. Polecam Lofoty, jest tam polski klasztor, w którym za drobną opłatę można się przenocować.
    Co do cen - trzeba wcześniej popatrzeć, które sklepy są tanie - REMA1000, Kiwi. Tak na szybko napiszę:
    litr diesel - 6-7 pln
    chleb 750g - 4 pln
    margaryna 250g - 4pln
    taka a'la biedronkowa cola 1,5 l (IMHO lepsza niż normalna) - 5 pln (w Norwegii się wody mineralnej nie kupuje - TU SIĘ WODĘ PIJE Z KRANU!!!)
    sok pomarańczowy 2l - 6 pln
    ser żółty kilogram - 30 pln
    litr mleka - 7pln
    dżem 750g - 6 pln
    1,5 kg jabłek - 5pln
    bananów kilogram - 5 pln
    jajka 18 sztuk - 20 pln
    piwo - na to tak średnio 8 pln za 0,5
    tuńczyk w puszcze - 2,5 pln
    kukurydza w puszcze - 5 pln

Jakby trzeba byłoby podać coś konkretniejszego - priv.
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez foto4deg ; 01-06-2012 o 00:58

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto4deg Zobacz posta
    Zdjęcia dobre, choć rzeczywiście trochę zbyt dużo HDR. Nordkapp? Nie polecam, będziecie zawiedzeni. Polecam Lofoty, jest tam polski klasztor, w którym za drobną opłatę można się przenocować.
    Co do cen - trzeba wcześniej popatrzeć, które sklepy są tanie - REMA1000, Kiwi. Tak na szybko napiszę:
    litr diesel - 6-7 pln
    chleb 750g - 4 pln
    margaryna 250g - 4pln
    taka a'la biedronkowa cola 1,5 l (IMHO lepsza niż normalna) - 5 pln (w Norwegii się wody mineralnej nie kupuje - TU SIĘ WODĘ PIJE Z KRANU!!!)
    litr mleka - 7pln
    dżem 750g - 6 pln
    1,5 kg jabłek - 5pln
    bananów kilogram - 5 pln
    jajka 18 sztuk - 20 pln

pozdrawiam
    Potwierdzam, ceny są znośne, w Polsce czasem bywa podobnie w miejscowościach turystycznych.

Talking

Zdjęcie ciekawe i zachęcają do wyjazdu. Osobiście wolę mniej HDR-u. Pokaż następne oraz w wersji oszczędnościowej, wręcz skąpo HDR-u - jeśli można Cię o to prosić. Norwegia jest piękna sama w sobie, nie musi się malować jak kobieta przed randką.

litr diesel - 6-7 pln
    pozdrawiam
    Notowania na 6 czerwca:
    Pb 95 - 8,55 zł/l (skurczybyki) oraz ON - 7,77 zł. Czy to prawda, że paliwo jest droższe w soboty i niedziele? - Ważne.

Czy wodę można pić bez przegotowania? Kiedyś u nas też dużo wody tak piłem, teraz mam lekarstwa.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

A te ceny to z polnocy czy z poludnia Norwegii?

Cytat Zamieszczone przez krokus66 Zobacz posta
    Czy wodę można pić bez przegotowania? Kiedyś u nas też dużo wody tak piłem, teraz mam lekarstwa.
    W Skandynawii (i w ogole w wiekszosci panstw europejskich, ale w Skandynawii szczegolnie) kranowka jest czysta i zdecydowanie z przyzwoleniem sanitarnym do picia prosto z kranu bez zadnego gotowania.
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

litr diesel - 6-7 pln
    chleb 750g - 4 pln
    margaryna 250g - 4pln
    litr mleka - 7pln
    dżem 750g - 6 pln
    1,5 kg jabłek - 5pln
    bananów kilogram - 5 pln
    jajka 18 sztuk - 20 pln

pozdrawiam

Chleb za 4 zl to nie chleb, maka z woda nadmuchana powietrzem, tym sie najesc nie da, wciagasz calego Lofa a za dwie godziny ssie w dolku znowu, no ale kto komu zabroni w gory niesc plecak chleba

Kustosze maja dla niego inne zastosowanie, czyszcza nim stare obrazy, idealnie wciaga kurz i wilgoc a ze ten "chleb" nie zawiera zadnego tluszczu to nic sie nie uszkodzi
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów