Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Cudeńko do SB-910 - SZ-2TN

Coś nie mogę znaleźć, a mam SB-900 i folia mi się delikatnie mówiąc zużyła, wolałbym kupić to cudo od SB-910 Filtr światła żarowego SZ-2TN niż znów komplet folii.
    http://www.nikon.pl/pl_PL/product/ac...-filter-sz-2tn
    Kupował ktoś już może to, może sieci? Jakieś namiary?
    N

Domyślnie

Nie potrafiłbym nie mieć 2 folii CTO (pierwsze najbledszej rzeczywiście rzadko się używa albo wcale). Ja bym powtórzył w foliach, ale twój wybór. Za cenę tego "cuda" to pewnie podwójny komplet by kupił.

Ale to moje zdanie.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekCz Zobacz posta
    (pierwsze najbledszej rzeczywiście rzadko się używa albo wcale).
    A gdzie najczęściej używasz dwóch pozostałych? Mam pytanie też odnoście WB w jaki sposób ustawiasz?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    A gdzie najczęściej używasz dwóch pozostałych? Mam pytanie też odnoście WB w jaki sposób ustawiasz?
    Średni CTO to (wg mnie) pasuje do typowego współczesnego oświetlenia: halogeny, tzw oszczędne o ciepłym świetle.
    Trzeci (silny) CTO to stare żarówki i podobne - o ile trzeba wyeliminować ten odcień, bo nie jest to oczywiste.

Pozostałe, w tym zimne czy 3 folie efektowe jakie dostałem w ramach bonusu, używam rzadko, ale warto je mieć. Np dodajmy tricki polegające na silnym NIEDOPASOWANIU, przedni plan wyrównujemy w obróbce, a tył wychodzi w mocnym kolorze.

WB nie ustawiam (chyba mam auto ale nie pamiętam), menu aparatu zacięło się na RAW.
    Ostatnio edytowane przez JacekCz ; 07-06-2012 o 17:39
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Uprawnienia umieszczania postów