Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Mercedes-Benz SL (W113)

Kilka zdjęć "Pagody" z Auto Nostalgii. Jak Wam się widzą takie kadry? Niebawem trochę więcej fot z innymi autami z tej imprezy

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

Nikt, nic? Szczególnie jestem ciekawy Waszej oceny zdjęcia 5, gdzie "stare spotyka nowe"
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

7 potem 5. co się stało ze zderzakiem na 3?! piękne auto.
    blues to korzenie, reszta muzyki to owoce

Domyślnie

hmm... to może ja:

dobra fotka samochodu to kwestia nie tylko dobrego modelu, ale też miejsca i oczywiście światła...
    Z doświadczenia wiem, że targi czy wystawy to niebyt sprzyjające okoliczności na zrobienie "artystycznego" zdjęcia.

Tym razem też tak jest: całkowicie poprawnie. Model ciekawy, ale dosyć przeciętny, kadry na tyle dobre, na ile się dało...

Także jako fotki dokumentalne jak najbardziej ok, ale brakuje im odpowiedniego klimatu. Porsche 993 Cabrio - to ostatnie było sporo lepsze

Pozdr.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pes Zobacz posta
    Nikt, nic? Szczególnie jestem ciekawy Waszej oceny zdjęcia 5, gdzie "stare spotyka nowe"
    Troche za mala GO w 5 i trzeba szukac tego nowego Co do reszty - W113 troszke jakby za cieply. Nie mogli przetrzec chromow? Ta prawiesepia tez srednio tu pomaga... wiem, ze niby mialo byc nawiazanie do starych klimatow ale slabo wyszlo Co do 280L to dziwnie ucieta...

Ogolnie rzecz ujmujac - obrobka nie zachwyca, kadrowo srednio, jako dokumentacja foty ok (o czym pisal moj poprzednik) ale wiem, ze mozesz lepiej. Wiadomo, ze to nie byla ustawiana sesja foto, ale znajac Twoje niektore spontany to spodziewalem sie wiecej

Domyślnie

Dzięki za opinie. Czyli miałem dobre przeczucie, że jakoś wena nie była ze mną tym razem. Poza tym jestem pewnie mało obiektywny bo W113-ki uwielbiam
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fan911 Zobacz posta
    Model ciekawy, ale dosyć przeciętny
    Powiało bluźnierstwem . W113 to jeden z najpiękniejszych Mercedesów, jaki powstał. Szczególnie w wersji hardtop. Samochód - marzenie. Na tego typu zdjęciach zawsze drażnią mnie tabliczki informacyjne... ale akurat tego obejść nie można. Obciachem jest wystawienie samochodu z brudnymi częściami nadwozia (zderzak, rura wydechowa). Są pasty, które takie rzeczy usuwają, bądź maskują.
    Pinot Noir

aortamag.pl

Domyślnie

Cóż trudno mi się z Wami nie zgodzić, że niedopatrzenia na wystawach typu "brudne chromy" bardzo rażą po oczach, a w szczególności na autach, gdzie usunięcie takich drobnych skaz to tzw. pikuś. Tak czy siak ogólne wrażenie jakie robiły samochody na Auto Nostalgii 2012 było bardzo pozytywne.

P.S. Może następnym razem postaram się pokazać Wam W113-kę w konwencji tego typu

I've heard of hood ornaments - but a trunk ornament??? by Nigel Smuckatelli, on Flickr
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pes Zobacz posta
    P.S. Może następnym razem postaram się pokazać Wam W113-kę w konwencji tego typu

I've heard of hood ornaments - but a trunk ornament??? by Nigel Smuckatelli, on Flickr
    O to to
    Te ostatnie najbardziej mi się podoba chociaż lato idzie więc oprócz prezentacji auta, modelka mogła również swoje wdzięki lepiej zaprezentować :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Powiało bluźnierstwem . W113 to jeden z najpiękniejszych Mercedesów, jaki powstał. Szczególnie w wersji hardtop. Samochód - marzenie. Na tego typu zdjęciach zawsze drażnią mnie tabliczki informacyjne... ale akurat tego obejść nie można. Obciachem jest wystawienie samochodu z brudnymi częściami nadwozia (zderzak, rura wydechowa). Są pasty, które takie rzeczy usuwają, bądź maskują.
    Hehe... Kilka słów sprostowania:
    sam Mercedes oczywiście piękny i na naszych drogach to rzeczywiście rarytas - ale wystarczy przejechać się na zachód od Odry, żeby się przekonać, że "tam tego dużo"... Co oczywiście nie umniesza W113

Na mnie po prostu bardziej działa Porsche czy BMW, a Mercedes... no cóż, rzecz gustu.

pes - życzę Ci takich ujęć Mercedesa z modelką na tylnej klapie, a nie focenia "brudasa" na targach

pzrd.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów