Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Domyślnie Problem z uruchomieniem Phase One 6

Gdy dzisiaj chciałem uruchomić P1 to wyskoczył mi taki komunikat

"The application preferences at %userprofile%\AppData\Local\Phase One\ are corrupt.
    Please correct or delete them and then restart the program."

Niestety nie wiem gdzie znaleźć te pliki, proszę o pomoc gdzie szukać.

Domyślnie

Zależy jaki system. Tak trochę z pamięci powiem (w tej chwili siedzę w pracy po XP i nie mam przed nosem siódemki), że w Win 7 to dysk C katalog Users. W nim będą katalogi z nazwami użytkowników - trzeba wejść w ten katalog, który nosi nazwę profilu/użytkownika na którym się pracuje i dalej ścieżkę już podał program, czyli AppData - Local - Phase One i tam będzie plik/pliki. Pewnie któryś z nich (może po nazwie się pozna - np. profiles etc.) jest odpowiedzialny za ustawienia. Proponuję nie kasować ich tylko przenieść w inne miejsce, ewentualnie po rozszerzeniu dodać .bak. To tak na wszelki wypadek jakby coś się bardziej zwaliło - to można przywrócić z powrotem te pliki. Aha i nie pamiętam czy przypadkiem Users, albo AppData nie są katalogami ukrytymi - wiec trzeba by odhaczyć w Eksploratorze pokazywanie plików ukrytych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Girdian Zobacz posta
    Gdy dzisiaj chciałem uruchomić P1 to wyskoczył mi taki komunikat

"The application preferences at %userprofile%\AppData\Local\Phase One\ are corrupt.
    Please correct or delete them and then restart the program."

Niestety nie wiem gdzie znaleźć te pliki, proszę o pomoc gdzie szukać.
    Klikasz Start / Run
    W opcje Open wpisujesz %userprofile%\AppData\Local\Phase
    Klikasz OK
    i Windows otworzy ten katalog
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Uprawnienia umieszczania postów