Szukaj
Ostatnio edytowane przez ppablo12345 ; 28-05-2012 o 09:57
No właśnie widzę i nie wiem, dlaczego...
Zaraz naprawię.
edit: ok, zrobione
Ostatnio edytowane przez ppablo12345 ; 28-05-2012 o 10:00
Za ostre światło, wszystkie na jedno kopyto. Fajna miejscówa, pasowałoby tylko odwiedzić ją parę godzin wcześniej![]()
"I don't have the right to judge anything. That's the lesson I've learned."
Myślę, że na większości tych zdjęć można było pominąć słońce, miękkie poranne światło zrobiło by i tak robotę, ale to tylko moja opinia![]()
"I don't have the right to judge anything. That's the lesson I've learned."
Niezłe kadry, światło ciekawe, ale nie do końca opanowane. Efekt na wszystkich zdjęciach psuje przeostrzenie, a woda wyszła zupełnie fatalnie, czasem trudno rozpoznać, że to woda, a nie liście (zwłaszcza 1. i 3.).
A new shit has come to light...
Jestem wrogiem takiej obrobki, ale to zdjecie sie o to prosi
Glowy nie urywa, warunki fajne, trudno kadrowac w takim miejscu......za jasno.....
Nikon http://greg77.com/
Miejsce znane i lubiane (dobrze że Roztocze jest daleko na wschodzie, dzięki temu tłumów nie ma).
Kadry raczej klasyczne z tego miejsca, co nie znaczy że złe, ale światło wygrało. To że słońce zajrzało tak późno mnie nie przekonuje. Tanew w tej okolicy mocno meandruje (co widać również na Twoich zdjęciach), więc można znaleźć miejsce gdzie o świcie, słonce będzie świecić wzdłuż rzeki.
Ogólnie - nie jest źle, ale musisz tam wrócić (tylko nie mów że z Torunia masz daleko), pospacerować wzdłuż rzeki (najlepiej w woderach) i wybrać miejsce na zdjęcia o świcie.
To miejsce ma tak wiele tematów że trudno coś wybrać, także należy tam wracać o różnych porach roku.
Wybieram się z powrotem w lipcu, mam to szczęście, że mieszka tam moja rodzina, więc 2-3 razy do roku odwiedzam tamte tereny. Dzięki za radę, przed wyprawą o świcie zrobię wcześniej rekonesans, w maju czasu zbrakło.
P.S. Teraz widzę, że przy zmniejszaniu fatalnie przeostrzyłem foty.
Skontaktuj się z nami