Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Szumy

Domyślnie Szumy

Witam, zaryzykuję utratę samozadowolenia i wrzucam kilka zdjęć zrobionych na Szumach w okolicach Tomaszowa Lubelskiego i Zamościa:

1.

2.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

Proszę o ocenę zdjęć.
    Ostatnio edytowane przez ppablo12345 ; 28-05-2012 o 09:57

Domyślnie

Nie widać fotek.

Domyślnie

No właśnie widzę i nie wiem, dlaczego...
    Zaraz naprawię.

edit: ok, zrobione
    Ostatnio edytowane przez ppablo12345 ; 28-05-2012 o 10:00

Domyślnie

Za ostre światło, wszystkie na jedno kopyto. Fajna miejscówa, pasowałoby tylko odwiedzić ją parę godzin wcześniej
    "I don't have the right to judge anything. That's the lesson I've learned."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Włochacz Zobacz posta
    Za ostre światło, wszystkie na jedno kopyto. Fajna miejscówa, pasowałoby tylko odwiedzić ją parę godzin wcześniej
    Rzecz w tym, że byłem tam już o wschodzie słońca, niestety, promienie słoneczne jeszcze nie docierały do wąwozu. Zdjęcia mogłem zacząć robić dopiero od 8-8.30.

Domyślnie

Myślę, że na większości tych zdjęć można było pominąć słońce, miękkie poranne światło zrobiło by i tak robotę, ale to tylko moja opinia
    "I don't have the right to judge anything. That's the lesson I've learned."

Domyślnie

Niezłe kadry, światło ciekawe, ale nie do końca opanowane. Efekt na wszystkich zdjęciach psuje przeostrzenie, a woda wyszła zupełnie fatalnie, czasem trudno rozpoznać, że to woda, a nie liście (zwłaszcza 1. i 3.).
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Jestem wrogiem takiej obrobki, ale to zdjecie sie o to prosi

Glowy nie urywa, warunki fajne, trudno kadrowac w takim miejscu......za jasno.....

Domyślnie

Miejsce znane i lubiane (dobrze że Roztocze jest daleko na wschodzie, dzięki temu tłumów nie ma).
    Kadry raczej klasyczne z tego miejsca, co nie znaczy że złe, ale światło wygrało. To że słońce zajrzało tak późno mnie nie przekonuje. Tanew w tej okolicy mocno meandruje (co widać również na Twoich zdjęciach), więc można znaleźć miejsce gdzie o świcie, słonce będzie świecić wzdłuż rzeki.
    Ogólnie - nie jest źle, ale musisz tam wrócić (tylko nie mów że z Torunia masz daleko ), pospacerować wzdłuż rzeki (najlepiej w woderach) i wybrać miejsce na zdjęcia o świcie.
    To miejsce ma tak wiele tematów że trudno coś wybrać, także należy tam wracać o różnych porach roku .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tbogdanowicz Zobacz posta
    Miejsce znane i lubiane (dobrze że Roztocze jest daleko na wschodzie, dzięki temu tłumów nie ma).
    Kadry raczej klasyczne z tego miejsca, co nie znaczy że złe, ale światło wygrało. To że słońce zajrzało tak późno mnie nie przekonuje. Tanew w tej okolicy mocno meandruje (co widać również na Twoich zdjęciach), więc można znaleźć miejsce gdzie o świcie, słonce będzie świecić wzdłuż rzeki.
    Ogólnie - nie jest źle, ale musisz tam wrócić (tylko nie mów że z Torunia masz daleko ), pospacerować wzdłuż rzeki (najlepiej w woderach) i wybrać miejsce na zdjęcia o świcie.
    To miejsce ma tak wiele tematów że trudno coś wybrać, także należy tam wracać o różnych porach roku .
    Wybieram się z powrotem w lipcu, mam to szczęście, że mieszka tam moja rodzina, więc 2-3 razy do roku odwiedzam tamte tereny. Dzięki za radę, przed wyprawą o świcie zrobię wcześniej rekonesans, w maju czasu zbrakło.
    P.S. Teraz widzę, że przy zmniejszaniu fatalnie przeostrzyłem foty.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów