Close

Strona 61 z 2397 PierwszyPierwszy ... 11515960616263711111615611061 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek67 Zobacz posta
    przy gorszym oświetleniu to Sony sporo lepsze jest.
    I dlatego wolę SONEgo.
    Pozdrawiam Krzysztof M.
    Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Pytał przeca o przysłonę...

Nie pamiętam jak jest z bulbem w nexie. Na pewno sterowanie zdalne jest realizowane przez proste RC5, stąd dostępność wielu zamienników pilotów oraz obsługa pilotów programowalnych (i programowanych).
    http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=42911 mozna tez wykonac samemu

Pytał przeca o przysłonę...
    Poza tematem: nie wiem czy było:
    http://www.engadget.com/2012/04/26/h...-hands-on-tre/
    Mam jednak obawy ze zestaw trzeba bedzie trzymac za lampe, tak jak na foto. Ta sruba mocujaca lampe jednak w nexie dosc ... cienka jest.
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    taw trzeba bedzie trzymac za lampe, tak jak na foto. Ta sruba mocujaca lampe jednak w nexie dosc ... cienka jest.
    Jeżeli aparat jest mały (a to w przypadku nexa jest ficzer, a nie bug), sens sanek jest w możliwości wczepienia kabla/transmittera. "Dorosła" lampa zawsze będzie karykaturalna - ergonomicznie i wizualnie. Rozwiązanie z sankami uważam za doraźne w tym sensie, że dużo sensowniejszy byłby po prostu nadajnik, wczepiany bezpośrednio w port. Myślę, że lada chwila się takie pojawią.

Inna sprawa, że we mnie nie znajdą klienta - jedną z zalet nexa jest to, że te (rzadkie, ale jednak) momenty, w których chce robić zdjęcia bez statywu w ciemnicy, często dadzą się uwiecznić bez lampy, kiedy inne małe aparaty już miękną.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Jeżeli aparat jest mały (a to w przypadku nexa jest ficzer, a nie bug), sens sanek jest w możliwości wczepienia kabla/transmittera. "Dorosła" lampa zawsze będzie karykaturalna - ergonomicznie i wizualnie. Rozwiązanie z sankami uważam za doraźne w tym sensie, że dużo sensowniejszy byłby po prostu nadajnik, wczepiany bezpośrednio w port. Myślę, że lada chwila się takie pojawią.

Inna sprawa, że we mnie nie znajdą klienta - jedną z zalet nexa jest to, że te (rzadkie, ale jednak) momenty, w których chce robić zdjęcia bez statywu w ciemnicy, często dadzą się uwiecznić bez lampy, kiedy inne małe aparaty już miękną.
    Zgadzam sie i sam robie tak samo. Lampe jedynie rozwazylbym jako dodatkowa zabawe np w macro albo portrecie kiedy juz cecha przenosnosci dawno stracila znaczenie i w sytuacji kiedy ma się jedno body - NEX. Btw NEX jako tako mozna zbudowac jako calkiem sensowny modularny system dzieki la-ea2. Fakt drogie to ale zaden EVIL nie ma szans dostac PD AF, tutaj mimo ze zestaw troche zyskuje na rozmiarze ale dziala jak powinno. Zaznaczam ze w zastosowaniach zaawansowany amator. W normalnej robocie za pieniadze kiepsko to widze..
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

Jakby się komuś to przydało, to ładowałem kilka razy akumulator nexa ładowarką Hahnel.
    Ładuje się 1,5 godziny.
    Nie stwierdziłem utraty pojemności aku.
    A najważniejsze, że można tą jedną ładowarką ładować różne inne akumulatorki do puszek.
    Aaaaa i jeszcze to, że w komplecie jest kabel do zapalniczki samochodowej.
    Wydaje mi się, że firma Hahnel jest na tyle znana na rynku, że nie zrobiłaby lipy, wiec na razie śpię spokojnie nie bojąc sie, że z aku się coś złego stanie.
    Ot i tyle
    zdjęcia to zatrzymany czas i nasza historia

Domyślnie

Witam.
    Mam pytanko, kupilem do NEX-5 obiektyw SMC Pentax - M 1:1.7 50mm ale znalazlem taki SMC PENTAX-A 1:2 50mm czy mozna go uzywac z Nexem i ktos cokolwiek wie o nim cos?
    NEX- 5R

żeglarz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d5000 Zobacz posta
    Witam.
    Mam pytanko, kupilem do NEX-5 obiektyw SMC Pentax - M 1:1.7 50mm ale znalazlem taki SMC PENTAX-A 1:2 50mm czy mozna go uzywac z Nexem i ktos cokolwiek wie o nim cos?
    Coś na ten temat piszą www.nexforum,pl

Domyślnie

Czy ktoś z was testował takie zestawinie:
    NEX-5N / 7 + Tamron 18-200 VC?
    Zastanawiam się czy kupić oryginalny Sony 18-200 OSS czy Tamrona.

Z tego co podglądam to oba obiektywy są bardzo zbliżone.
    Pozdrawiam Krzysztof M.

Domyślnie

Kilka minusów ktore natknalem sie w czasie uzytkowania:

- Ogromny shutter lag ktory wlasciwie nie wiem z czego wynika - nie ma przeciez lustra a lag spoooory - moze wiekszy niz w kompakcie(mowie o sytuacji kiedy mam juz focus i pomiar zlapany tylko zwolnic migawke). Mialem przez chwile w rece NX100 i tam wydaje sie ze jest znacznie lepiej, chociaz testow porownawczych side by side nie mialem okazji wykonac.
    - Brak autoiso 6400 - boli w filmowaniu.
    - Ch.... menu - znalezc w nim cos na szybko powoduje wygenerwoanie paru niecenzualnych slow w bardzo krotkim czasie..
    - Przegladanie zdjec. Przelaczanie sie pomiedzy filmami a zdjeciami to jakas porazka. Przegladmy albo to albo to a co gorsza filmy mp4 i avchd maja inne katalogi i nie sa widoczne obok siebie. Zeby zmienic katalog tez trzeba sie sporo naklikac. Pierwszy raz widze tak ch... rozwiaznie. Nawet najtanszy kompakt od fujii ma to zrobione 100x lepiej.
    - brak obracanego ekranu w trybie portrait. Ogolnie trzeba sie meczyc w tej pozycji przez co rzadko uzywam.
    - AF szybki niestety to on nie jest - mowa o obiekthywie KIT. Na szerokim koncu jako tako. Na dlugim .. woooolnoooo.
    - Pomiar - ogolnie niedoswietla szczegolnie jak cos o silniejszym zrodle swiatla wpadnie w ekran. Jako tako pomaga wykrywanie twarzy na ktore ustawia - jest tylko jeden problem:
    1. Musi ta twarz wykryc.
    2. Nie dziala z manualami - tylko z obiektywami sony.
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    2. Nie dziala z manualami - tylko z obiektywami sony.
    Co oznacza, że nie działa z manualnymi ?
    Pozdrawiam Krzysztof M.

Strona 61 z 2397 PierwszyPierwszy ... 11515960616263711111615611061 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów