Szukaj
@pinio, nie ma się co oszukiwać, zmywarka nie domyje żeliwnej brytfy z przypalony mięsem. Miałem kupla, który nie rozróżniał kosza na śmieci od zmywarki. Wkładał do maszyny talerze ze wszystkim co mu na nich zostało. A potem się chłopina dziwił, że niedomyte albo że "jedzie" z filtra.
BTW, w firmowej zmywarce raz zastosowaliśmy Ludwika, bo zabrakło kostek...
Bardzo dużo zależy od proszku/tabletek. Nam też na niektórych nie domywała. Należy też pamiętać, żeby jednak spłukać 'twardsze' resztki z talerza przed wrzuceniem go do zmywarki.![]()
D200 plus graty...
A gdzieś twierdziłem ,że domyje? Jednak dzięki za info![]()
A czy z garnkiem postawionym jak do gotowania sobie poradzi
![]()
Z brytfanką radzą sobie tylko ekskluzywne modele zmywarek marki "Małżonka" i niestety tylko starsze modele. Te nowsze już sobie nie radzą i walą komunikatem "Doczyść to!!!"![]()
Kiedyś ktoś opowiadał o doustnym zastosowaniu czopka. Efekt pewnie był podobny - dużo piany![]()
Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało
Taaa, pół kuchenki w pianie. Ubaw po pachy. Coś jak strażacki agregat do piany. Można sobie domową imprezkę urozmaicić o "Piana party"![]()
@pinio. Moja sobie radzi z garnkami po zupie, rosole. Zongi się trafiają, kiedy na dnie garnka był przyczepiony sos lub mięso. Garnki wędrują na dolny kosz, do góry dnem.
Coś w tym jest. U moich rodziców już ponad 10lat jest Bosch i jak go postawili po dostawie tak stoi i działa do dziś, żadnych problemów z myciem, ani żadnych awarii... więc jak przyszło mi kupować zmywarkę 2lata temu nad marka się nie zastanawiałem i... mój hura optymizm do boscha nieco osłabł. Moja napewno jest bardziej "eko" tylko, że to od razu przekłada się na jakość mycia (więcej "niedoróbek"), a program 1/2 w zasadzie tylko do bardzo lekko muśniętych naczyń inne się nie domywają. No i "lepsze jest wrogiem dobrego" ktoś zaprojektował lepszą górną półke niż w archiwalnym modelu moich staruszków i żebym nie wiem co robił (program, nabłyszczacz) ciągle zalega mi woda na denkach szklanek i kubków. Narazie 2lata bez awarii, gwarancje dostałem na 5. Nie wiem jak sprawują się inne marki, nie miałem styczności, pewnie zawsze moze byc gorzejnatomiast "upgrade" w wykonaniu boscha mnie trochę rozczarował.
nie chcę mówić że wszystko z chin jest ble... ale sami dobrze wiemy jak często jest.
która wielka firma, motoryzacyjna, telefoniczna, lub RTV AGD nie ma fabryki w chinach. teraz nawet VW robi swoje auta w chinach, a potem sprzedają je w swoich salonach w Niemczech MADE IN GERMANY
ja mam buty nike z Wietnamu i podeszwa pod piętą skrzypi jak chodzę, czasami skrzypi czasami nie... nie wiem o czego to zależy, może od temperatury? może moje buty ze mną rozmawiają i mają swoje życie ?![]()
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
hahahaha - im więcej postów tym mam większą rozkminę![]()
Skontaktuj się z nami